Select Page

Batsányis természettudományos sikerek

Batsányis természettudományos sikerek

A Csongrádi Batsányi János Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium  két diákja sikeres pályamunkát nyújtott be a Természet Világa természettudományos közlöny által kiírt XXV. jubileumi „Természet – Tudomány Diákpályázatra”, amely pályamunkák a közeljövőben  publikálásra kerülnek a folyóiratban.

Blázsik Péter 12.F osztályos tanuló a Biofizika és kibernetika kategóriában II. díjat kapott  „Az emberi szem anatómiájának, optikai leképezésének és színlátásának laboratóriumi vizsgálata” című dolgozatával. Zsibók Marcell 10.F osztályos tanuló a Természettudományos múltunk felkutatása kategóriában III. díjat nyert „250 éve született Besse János, a Kaukázus és Kelet-Ázsia kutatója” c. pályamunkájával.

Mindkét tanuló  és felkészítő tanáruk, Törökné Török Ildikó tanárnő kitüntető oklevelet, értékes könyveket, emlékplakettet és pénzjutalmat vehetett át 2016. március 19-én a Magyar Tudományos Akadémián.

A díjkiosztó ünnepségen – ahová a diákokat szüleik is elkísérték – neves professzorok részletesen elemezve bemutatták a magyarországi és az erdélyi pályamunkákat, kiemelték azok szakmai igényességét és a dolgozatok mögött rejlő sok-sok munkát. A bíráló bizottság a díjazott húsz diákot és a tizenkettő legjobb felkészítő tanárt „Széchenyi István szellemi leszármazottjainak” nevezte, s arra biztatta őket, hogy a jövőben is – méltón ehhez a címhez – végezzék tanulmányaikat, szakmai munkájukat.

A szerzőről:

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rendezvénynaptár

 1. Bokrosi Programok – 2018 Március

  március 10 -11:30 : március 29 -09:00
 2. Internet Fiesta

  március 19 -08:00 : március 25 -17:00
 3. Méskép Zenekar – A pokol szakácsa

  március 24 -18:00
 4. Hagyományőrző klub: Húsvéti tojásfestés, tojásírás

  március 28 -16:30
 5. Húsvéti Nyulatság!

  április 1 -11:00 : 16:00
 6. Húsvét Vasárnap a Belvárosban

  április 1 -14:00

Facebook

Önnek ajánljuk