Select Page

Beregszászban járt Csongrád Városi Önkormányzat delegációja

Beregszászban járt Csongrád Városi Önkormányzat delegációja

2016. szeptember 22-24 között a Beregszászi Járási Hivatal elnökének meghívására Cseri Gábor alpolgármester vezetésével egy küldöttség látogatott el a Kárpátaljai Beregszászi Járásba. Petruska István elnök Úr szíves invitálására a BeregFest 2016 Hazaváró Fesztiválon vettünk részt, amely 51. alkalommal került megrendezésre. Ez a rendkívül magas színvonalon megszervezésre kerülő, sokszínű kulturális, gasztronómia programot magába foglaló rendezvény címében is hűen tükrözi, hogy mi a célja Beregszász városának és a járásnak a fesztivál évenkénti megrendezésével. A két napon át tartó, sokszínű és igen vendégcsalogató rendezvény szinte az egész várost és az egész járást megmozgatta, egy emberként szervezték és bonyolították le a programokat. 

beregszasz1-1024x768

Ünneplőbe öltöztették a várost és igazi fesztivál hangulatot teremtettek a sok-sok magas színvonalú eseménnyel.  Ezen a rendezvényen mindazok a Beregszászról elszármazott emberek részt vettek, akik akár Kárpátalján, akár más országokban öregbítik a település hírnevét. Hatalmas küldöttség képviselte Magyarországot, hiszen a városnak 16, a járásnak 2 magyarországi testvérvárosa van, akik mindegyike egy nagyobb számú küldöttséggel vett részt a programokon. Csongrádot, mint leendő testvérvárosukat köszöntötték, megkülönböztetett figyelmet, kedvességet kaptunk minden találkozón. A város és a járás összes vezetője fogadta küldöttségünket és arról biztosított bennünket, hogy még az idén szeretnék a testvérvárosaik között tudni a mi településünket.

Reméljük, hogy még október hónapban viszonozni tudjuk a beregszászi vezetők kedves fogadtatását Csongrádon és elindulhat egy közel 80 %-ban magyarok lakta Kárpátaljai településsel az együttműködés. 

A szerzőről:

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook

Önnek ajánljuk