Select Page

Csongrádi borjútekercs

Csongrádi borjútekercs

Több helyen készítenek az országban csongrádi hústekercset, amelyek egy része nem is hasonlít a helyi specialitáshoz. Az alábbiakban a csongrádi Kertvendéglő „eredeti” receptjét olvashatják.

 

2 szelet borjúhúst kiklopfolunk, majd egymás mellé rakjuk őket, hogy egy kicsit fedje az egyik a másikat.

Bele helyezzük a kézzel kolbász formára alakított tölteléket, melyet a következő módon készítünk el:  a sertés darált húst, vöröshagymán és füstölt szalonnán lepirítjuk, egy kis fokhagymával ízlés szerint sóval, borssal, csípős paprikakrémmel, fűszerpaprikával. Kevés ketchup, mustár kerül még bele,  és a végén liszttel keverjük el úgy, hogy gyúrható állagú legyen. Megvárjuk míg kihűl, hogy formázhassuk. Feltekerjük a borjúszeleteket a töltelékkel, és lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába mártjuk. Bő olajban kisütjük és szeletelve tálaljuk.

A szerzőről:

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rendezvénynaptár

  1. Szüreti Hétvége

    szeptember 23 @ 11:00 - szeptember 24 @ 14:00
  2. Project833 – Fotó Workshop

    szeptember 26 @ 10:30
  3. Meseklub: „Breki, a furfangos béka ” mesehallgatás és ceruzatartó készítése

    szeptember 27 @ 16:30
  4. Project833 művésztelep kiállítása

    szeptember 29 @ 18:00
  5. Magyar Népmese napja

    szeptember 30 @ 08:00 - 17:00
  6. Egészségnap Csongrádon

    szeptember 30 @ 08:45

Aktuális kérdés

Ön mennyire elégedett a Borfesztivál új helyszínével?

Szavazás állása

Loading ... Loading ...

Facebook

Önnek ajánljuk