Select Page

Csongrádi borjútekercs

Csongrádi borjútekercs

Több helyen készítenek az országban csongrádi hústekercset, amelyek egy része nem is hasonlít a helyi specialitáshoz. Az alábbiakban a csongrádi Kertvendéglő „eredeti” receptjét olvashatják.

 

2 szelet borjúhúst kiklopfolunk, majd egymás mellé rakjuk őket, hogy egy kicsit fedje az egyik a másikat.

Bele helyezzük a kézzel kolbász formára alakított tölteléket, melyet a következő módon készítünk el:  a sertés darált húst, vöröshagymán és füstölt szalonnán lepirítjuk, egy kis fokhagymával ízlés szerint sóval, borssal, csípős paprikakrémmel, fűszerpaprikával. Kevés ketchup, mustár kerül még bele,  és a végén liszttel keverjük el úgy, hogy gyúrható állagú legyen. Megvárjuk míg kihűl, hogy formázhassuk. Feltekerjük a borjúszeleteket a töltelékkel, és lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába mártjuk. Bő olajban kisütjük és szeletelve tálaljuk.

A szerzőről:

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rendezvénynaptár

  1. 38. Csongrádi Napok 2017.

    július 28 @ 20:00 - augusztus 20 @ 17:00
  2. Bor-Túra, egy nyomon haladóknak

    július 29 @ 08:00
  3. Tánc és Zene Nemzetközi Fesztivál

    július 29 @ 18:30 - július 30 @ 18:30
  4. Meseklub: „A madarak királyválasztása”

    augusztus 2 @ 16:30
  5. KTN

    augusztus 3 @ 08:00 - augusztus 6 @ 23:30
  6. XX. Tisza Vidéki Amatőr Alkotók Tárlata

    augusztus 4 @ 17:00 - augusztus 25 @ 15:00

Időjárás

Aktuális kérdés

Ön elégedett-e közterületeink fűnyírásával?

Szavazás állása

Loading ... Loading ...

Facebook

Önnek ajánljuk