Select Page

Csongrádi borjútekercs

Csongrádi borjútekercs

Több helyen készítenek az országban csongrádi hústekercset, amelyek egy része nem is hasonlít a helyi specialitáshoz. Az alábbiakban a csongrádi Kertvendéglő „eredeti” receptjét olvashatják.

 

2 szelet borjúhúst kiklopfolunk, majd egymás mellé rakjuk őket, hogy egy kicsit fedje az egyik a másikat.

Bele helyezzük a kézzel kolbász formára alakított tölteléket, melyet a következő módon készítünk el:  a sertés darált húst, vöröshagymán és füstölt szalonnán lepirítjuk, egy kis fokhagymával ízlés szerint sóval, borssal, csípős paprikakrémmel, fűszerpaprikával. Kevés ketchup, mustár kerül még bele,  és a végén liszttel keverjük el úgy, hogy gyúrható állagú legyen. Megvárjuk míg kihűl, hogy formázhassuk. Feltekerjük a borjúszeleteket a töltelékkel, és lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába mártjuk. Bő olajban kisütjük és szeletelve tálaljuk.

A szerzőről:

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rendezvénynaptár

  1. Nádas Alexandra – Azilum című kiállítása

    november 10 @ 18:00 - december 2 @ 18:00
  2. Hagyományőrző klub: Bőrözés – Bőr ékszerek készítése

    november 22 @ 16:30
  3. A rendíthetetlen ólomkatona – táncmese

    november 23 @ 10:30 - 14:30
  4. Mikulás – Ház a Kossuth téren

    november 29 @ 16:00 - december 6 @ 18:00
  5. Adventi gyertyagyújtás

    december 3 @ 17:00
  6. Dudás Sándor szobrászművész kiállítása

    2017 dec. 8 @ 18:00 - 2018 feb. 5 @ 17:00

Aktuális kérdés

Ön melyik helyszínen látná szívesen az adventi rendezvényeket és a karácsonyi vásárt 2017 decemberében Csongrádon?

Szavazás állása

Loading ... Loading ...

Facebook

Önnek ajánljuk