Select Page

Csongrádi borjútekercs

Csongrádi borjútekercs

Több helyen készítenek az országban csongrádi hústekercset, amelyek egy része nem is hasonlít a helyi specialitáshoz. Az alábbiakban a csongrádi Kertvendéglő „eredeti” receptjét olvashatják.

 

2 szelet borjúhúst kiklopfolunk, majd egymás mellé rakjuk őket, hogy egy kicsit fedje az egyik a másikat.

Bele helyezzük a kézzel kolbász formára alakított tölteléket, melyet a következő módon készítünk el:  a sertés darált húst, vöröshagymán és füstölt szalonnán lepirítjuk, egy kis fokhagymával ízlés szerint sóval, borssal, csípős paprikakrémmel, fűszerpaprikával. Kevés ketchup, mustár kerül még bele,  és a végén liszttel keverjük el úgy, hogy gyúrható állagú legyen. Megvárjuk míg kihűl, hogy formázhassuk. Feltekerjük a borjúszeleteket a töltelékkel, és lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába mártjuk. Bő olajban kisütjük és szeletelve tálaljuk.

A szerzőről:

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rendezvénynaptár

  1. Internet Fiesta Március 22 – 29

    március 22 @ 17:00 - március 29 @ 17:00
  2. Dr. Piroska János kiállítása

    március 24 - április 7
  3. Cybernagyi klub a múzeumban

    március 28 @ 14:30

Aktuális kérdés

Ön szerint milyen területet kellene hangsúlyosabban fejleszteni Csongrádon ahhoz, hogy az idegenforgalom nagyobb mértékben fejlődjön.

Szavazás állása

Loading ... Loading ...

Facebook

Önnek ajánljuk