Select Page

Csongrádi borjútekercs

Csongrádi borjútekercs

Több helyen készítenek az országban csongrádi hústekercset, amelyek egy része nem is hasonlít a helyi specialitáshoz. Az alábbiakban a csongrádi Kertvendéglő „eredeti” receptjét olvashatják.

 

2 szelet borjúhúst kiklopfolunk, majd egymás mellé rakjuk őket, hogy egy kicsit fedje az egyik a másikat.

Bele helyezzük a kézzel kolbász formára alakított tölteléket, melyet a következő módon készítünk el:  a sertés darált húst, vöröshagymán és füstölt szalonnán lepirítjuk, egy kis fokhagymával ízlés szerint sóval, borssal, csípős paprikakrémmel, fűszerpaprikával. Kevés ketchup, mustár kerül még bele,  és a végén liszttel keverjük el úgy, hogy gyúrható állagú legyen. Megvárjuk míg kihűl, hogy formázhassuk. Feltekerjük a borjúszeleteket a töltelékkel, és lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába mártjuk. Bő olajban kisütjük és szeletelve tálaljuk.

A szerzőről:

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rendezvénynaptár

  1. Szimbiózis – kiállítás

    május 19 @ 18:00 - június 24 @ 18:00
  2. Író-olvasó találkozó Holden Rose-zal

    május 31 @ 17:00
  3. Suli sárkányhajó verseny 2017.

    június 2 @ 08:30
  4. Pedagógus nap

    június 2 @ 17:00
  5. VII. Sárkányos Pünkösd

    június 3 @ 09:00 - 19:00
  6. Nemzeti Összetartozás Napja, Trianoni megemlékezés és koszorúzás

    június 3 @ 10:00 - 17:00

Aktuális kérdés

Egyetért-e Ön a Fő utca és a Csemegi Károly utca kereszteződésében egy mini körforgalom kialakításával?

Loading ... Loading ...

Facebook

Önnek ajánljuk