Select Page

Csongrádi Halászlé

Csongrádi Halászlé

A recept:

Hozzávalók

2 kg ponty

40 dkg (3 nagy fej) vöröshagyma

2 liter víz

Só, bors, piros őrölt paprika és egyéb fűszerek ízlés szerint

Elkészítés

A halat megtisztítjuk, feldaraboljuk – a fejét, farkát és a csontos, szálkás részeit jó puhára megfőzzük, fűszerekkel együtt 2-2,5 órát. Majd a hal és csontos darabokat egy sűrű szitán átpaszírozzuk, így egy sűrű halhús pép kerül a szálkamentes lébe. Ezt követően a tiszta, sózott haldarabokat belehelyezzük a lébe, főzzük 15 percet és tálaljuk. Erős paprikát és friss kenyeret kínálunk hozzá.

A szerzőről:

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rendezvénynaptár

  1. Nádas Alexandra – Azilum című kiállítása

    november 10 @ 18:00 - december 2 @ 18:00
  2. Hagyományőrző klub: Bőrözés – Bőr ékszerek készítése

    november 22 @ 16:30
  3. A rendíthetetlen ólomkatona – táncmese

    november 23 @ 10:30 - 14:30
  4. Mikulás – Ház a Kossuth téren

    november 29 @ 16:00 - december 6 @ 18:00
  5. Adventi gyertyagyújtás

    december 3 @ 17:00
  6. Dudás Sándor szobrászművész kiállítása

    2017 dec. 8 @ 18:00 - 2018 feb. 5 @ 17:00

Aktuális kérdés

Ön melyik helyszínen látná szívesen az adventi rendezvényeket és a karácsonyi vásárt 2017 decemberében Csongrádon?

Szavazás állása

Loading ... Loading ...

Facebook

Önnek ajánljuk