Select Page

Csongrádi kubikos tarhonya, előételként és főételként

Csongrádi kubikos tarhonya, előételként és főételként

A recept:

Hozzávalók:

50 dkg burgonya 

25 dkg tarhonya 

15 dkg füstölt kolbász / lehet csípős is 

20 dkg füstölt szalonna 

2 db közepes fej vöröshagyma 

1 db fehérpaprika

2 db paradicsom 

5 dkg sertés zsír 

só, bors, fűszerpaprika , piros arany vagy erős Pista ízlés szerint 

Előételként császárzsemlében, főételként cipóban tálaljuk 

Elkészítés:

Zsírban tarhonyát pirítunk, majd apróra kockára vágott vöröshagymát, kockára vágott füstölt szalonnát, kolbászt, kockára vágott fehér paprikát, paradicsomot adunk hozzá. Ízlés szerint fűszerezzük, majd felengedjük a tarhonya mennyiségéhez képest háromszoros mennyiségű vízzel. Amikor a tarhonya félig megfőtt hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és készre főzzük. Egy cipó tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük. A kész tarhonyát cipóba vagy kenyérvégbe töltve tálaljuk.

További receptek

A szerzőről:

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rendezvénynaptár

  1. Tóth-Kovács József – Délvidéki életképek c. kiállítása

    április 12 @ 18:00 - május 13 @ 18:00
  2. Csongrádi Majális és Főzőverseny

    április 30 @ 08:00 - május 1 @ 17:00
  3. Születés hete

    május 2 @ 08:00 - május 5 @ 17:00

Aktuális kérdés

Egyetért-e Ön a Fő utca - Arany János utca - Vég utca (Lidl áruház) kereszteződésében jelzőlámpás csomópont kialakításával?

Loading ... Loading ...

Facebook

Önnek ajánljuk