Select Page

Csongrádi sült keszeg

Csongrádi sült keszeg

Sült keszeg az ország minden táján található, de a csongrádi emberek – és szerencsére sok idelátogató turista – esküsznek rá, hogy csak a város környéki vizekből fogott keszegből készülhet igazán ízletes sült.

Így készítjük: a megtisztított halakat sűrűn beirdaljuk mindkét oldalukon, a sütés előtt legalább két órával sóval és borssal ízesítjük, majd hideg helyen állni hagyjuk. A halsütésre leginkább egy akácfával tüzelt bogrács alkalmas. A bográcsban olvasztott és felhevített bő zsírban szép pirosra sütjük. Köretként ecetes-hagymás burgonyasalátát kínálhatunk hozzá.

A szerzőről:

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Aktuális kérdés

Ön szerint milyen területet kellene hangsúlyosabban fejleszteni Csongrádon ahhoz, hogy az idegenforgalom nagyobb mértékben fejlődjön.

Szavazás állása

Loading ... Loading ...

Facebook

Önnek ajánljuk