Select Page

Éllovasok a csongrádi lányok

Éllovasok a csongrádi lányok

Közel egy éve mondhatnánk azt is, hogy történelmet írt a csongrádi vízilabda, hiszen elsőként indítottak leány csapatot az országos bajnokságban. Az utánpótlás nevelésnek köszönhetően megfelelő létszámú kerettel tudtak nevezni. Mára a csapategység teljesen kialakultnak mondható, hiszen a lányok egy éve együtt edzenek, akikhez folyamatosan bekapcsolódnak a kisebb korosztályú játékosok. Az idei bajnokságban új egyesületek  is szerepelnek, mint például a Cegléd, vagy a nagy múltú Ferencváros.  Ez utóbbi abszolút újoncként van jelen, mivel őszre álltak össze.

Köztudott, hogy egy kis városban mint Csongrád, elképesztően nehéz válogatni a gyerekek közül, hiszen már az is nagy szó, ha korosztályonként megfelelő létszámú csapatot lehet összeállítani. A 2003-as országos leány bajnokságban kivétel nélkül nagyvárosok együttesei szerepelnek, akik a téli időszakban fedett uszodában készülnek, edzenek. Lányaink dacolva az említett körülményekkel, felkészülten, fegyelmezetten kezdték meg a bajnoki szezont, hiszen a hétvégén azt a FTC-t fogadták hazai pályán, akik eddig veretlenül meneteltek, pontveszteség nélkül.

Az első negyedben a papírformának megfelelően kétgólos előnyre tettek szert, de a hazai szív, a kellő  irányítás az összerendezett játék, a pszichológiai fölény meghozta a gyümölcsét, mert a következő két negyedben már a kapuig sem jutottak el a fővárosiak. A lányok kemény küzdelem árán, de megfordították a mérkőzés eredményét és az utolsó negyedet 13-5 arányú hazai győzelemmel zárták. A negyedik negyedben már igazi örömjátékot láthatott a közönség és mosolygós csongrádi arcokat, annál is inkább mert ezzel az eredménnyel, az első helyre játszották be magukat vízilabdás lányaink, és vezetik a bajnokságot. Bár még messze a vége 3 fordulót követően, de az esély, hogy Csongrádon elsőként leány bajnokcsapat legyen egyre nagyobb. Köszönet a sportolóknak az edzőknek és nem utolsó sorban az egyre népesebb szurkolói tábornak, hogy egy fantasztikus hétvége részesei lehettünk.

Hajrá Csongrád, gyerünk lányok!

 

 

 

A szerzőről:

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rendezvénynaptár

 1. Kötődések III. – kiállítás

  január 19 -18:00 : február 24 -12:00
 2. Hagyományőrző klub: Szövés szövőkereten

  február 28 -16:30
 3. Péntek volt és 23, kitelepítettek Csongrád megyében

  március 1 -17:00
 4. Városismereti virtuális kalandjáték

  március 10 -09:00 : 15:00
 5. Balázs Klári – Korda György Nőnapi Műsora

  március 10 -18:00
 6. 2018. március 15.

  március 15 -12:00 : 17:00

Aktuális kérdés

Mennyire elégedett Ön a bökényi városrészben a Zöld város projekt keretében eddig megvalósult beruházásokkal (járdák, utak, játszóterek, közterek)?

Szavazás állása

Betöltés ... Betöltés ...

Facebook

Önnek ajánljuk