Select Page

Felújították a Köröszugi Túraútvonalat

Felújították a Köröszugi Túraútvonalat

Csongrád Városi Önkormányzat 2009. évben a Csongrád Nagyréti Természetvédelmi Területen EU pályázati támogatásból kialakította a 26,7 km hosszú Csongrád Köröszugi túraútvonalat.

Kialakításra került 6 pihenőhely pavilonokkal, asztalokkal, padokkal, információs táblákkal, szemétgyűjtőkkel. A 4. sz. pihenőhelyen kialakításra került egy vizesblokkos épület, valamint kilátótorony.

A túraútvonalat főleg a Csongrádiak látogatják, de több vidéki érdeklődő is felkereste már ezt a természeti és kultúrtörténeti értékekben gazdag területet.

A túraútvonal és létesítményeinek karbantartására (fűkaszálás, létesítmények javítása) Csongrád Városi Önkormányzat a szűkös költségvetés miatt nehezen tud anyagi fedezet biztosítani.

A Környezet-és Természetvédők Csongrád Városi Egyesülete 2016. évben pályázat alapján támogatást kapott a MOL Új Európa Alapítványától a túraútvonal és pihenőhelyeinek karbantartására. A karbantartást (fűkaszálás, létesítmények faszerkezeteinek festése, szemétgyűjtés) a középiskolás tanulók részére bevezetett 50  órás közösségi szolgálaton belül végezték (KÖSZ) a Batsányi János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium, valamint a Bársony István Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium  tanulói.

A program zárórendezvényét 2016. november 10-én tartották. Deák József  egyesületi elnök, programvezető értékelése szerint valamennyi tanuló lelkiismeretes, fegyelmezett és jó munkát végzett. A programban összesen 67 tanuló vett részt, 1055 óra közösségi szolgálati munkát teljesítettek.

Az egyesület 2017. évben hasonló pályázati támogatás esetében a két középiskola tanulóival a Serházzugi Holt-Tisza és az Aranyszigeti erdő természeti értékeit szeretné felmérni. Javaslatot akarnak összeállítani Csongrád Városi Önkormányzat Képviselő-testülete részére a terület helyi védetté nyilvánításának céljából.

Deák József

A szerzőről:

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rendezvénynaptár

  1. Tóth-Kovács József – Délvidéki életképek c. kiállítása

    április 12 @ 18:00 - május 13 @ 18:00
  2. Cybernagyi klub a múzeumban.

    április 25 @ 14:30
  3. Meseklub: „A nagy fülű nyúl”

    április 26 @ 16:30

Aktuális kérdés

Egyetért-e Ön a Fő utca - Arany János utca - Vég utca (Lidl áruház) kereszteződésében jelzőlámpás csomópont kialakításával?

Loading ... Loading ...

Facebook

Önnek ajánljuk