Select Page

Felújították a Köröszugi Túraútvonalat

Felújították a Köröszugi Túraútvonalat

Csongrád Városi Önkormányzat 2009. évben a Csongrád Nagyréti Természetvédelmi Területen EU pályázati támogatásból kialakította a 26,7 km hosszú Csongrád Köröszugi túraútvonalat.

Kialakításra került 6 pihenőhely pavilonokkal, asztalokkal, padokkal, információs táblákkal, szemétgyűjtőkkel. A 4. sz. pihenőhelyen kialakításra került egy vizesblokkos épület, valamint kilátótorony.

A túraútvonalat főleg a Csongrádiak látogatják, de több vidéki érdeklődő is felkereste már ezt a természeti és kultúrtörténeti értékekben gazdag területet.

A túraútvonal és létesítményeinek karbantartására (fűkaszálás, létesítmények javítása) Csongrád Városi Önkormányzat a szűkös költségvetés miatt nehezen tud anyagi fedezet biztosítani.

A Környezet-és Természetvédők Csongrád Városi Egyesülete 2016. évben pályázat alapján támogatást kapott a MOL Új Európa Alapítványától a túraútvonal és pihenőhelyeinek karbantartására. A karbantartást (fűkaszálás, létesítmények faszerkezeteinek festése, szemétgyűjtés) a középiskolás tanulók részére bevezetett 50  órás közösségi szolgálaton belül végezték (KÖSZ) a Batsányi János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium, valamint a Bársony István Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium  tanulói.

A program zárórendezvényét 2016. november 10-én tartották. Deák József  egyesületi elnök, programvezető értékelése szerint valamennyi tanuló lelkiismeretes, fegyelmezett és jó munkát végzett. A programban összesen 67 tanuló vett részt, 1055 óra közösségi szolgálati munkát teljesítettek.

Az egyesület 2017. évben hasonló pályázati támogatás esetében a két középiskola tanulóival a Serházzugi Holt-Tisza és az Aranyszigeti erdő természeti értékeit szeretné felmérni. Javaslatot akarnak összeállítani Csongrád Városi Önkormányzat Képviselő-testülete részére a terület helyi védetté nyilvánításának céljából.

Deák József

A szerzőről:

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rendezvénynaptár

 1. Project833 – Fotó Workshop

  szeptember 26 @ 10:30
 2. Meseklub: „Breki, a furfangos béka ” mesehallgatás és ceruzatartó készítése

  szeptember 27 @ 16:30
 3. Project833 művésztelep kiállítása

  szeptember 29 @ 18:00
 4. Magyar Népmese napja

  szeptember 30 @ 08:00 - 17:00
 5. Egészségnap Csongrádon

  szeptember 30 @ 08:45
 6. Bokrosi Szüreti Mulatság

  szeptember 30 @ 17:00

Aktuális kérdés

Ön mennyire elégedett a Borfesztivál új helyszínével?

Szavazás állása

Loading ... Loading ...

Facebook

Önnek ajánljuk