Select Page

Felújították a Köröszugi Túraútvonalat

Felújították a Köröszugi Túraútvonalat

Csongrád Városi Önkormányzat 2009. évben a Csongrád Nagyréti Természetvédelmi Területen EU pályázati támogatásból kialakította a 26,7 km hosszú Csongrád Köröszugi túraútvonalat.

Kialakításra került 6 pihenőhely pavilonokkal, asztalokkal, padokkal, információs táblákkal, szemétgyűjtőkkel. A 4. sz. pihenőhelyen kialakításra került egy vizesblokkos épület, valamint kilátótorony.

A túraútvonalat főleg a Csongrádiak látogatják, de több vidéki érdeklődő is felkereste már ezt a természeti és kultúrtörténeti értékekben gazdag területet.

A túraútvonal és létesítményeinek karbantartására (fűkaszálás, létesítmények javítása) Csongrád Városi Önkormányzat a szűkös költségvetés miatt nehezen tud anyagi fedezet biztosítani.

A Környezet-és Természetvédők Csongrád Városi Egyesülete 2016. évben pályázat alapján támogatást kapott a MOL Új Európa Alapítványától a túraútvonal és pihenőhelyeinek karbantartására. A karbantartást (fűkaszálás, létesítmények faszerkezeteinek festése, szemétgyűjtés) a középiskolás tanulók részére bevezetett 50  órás közösségi szolgálaton belül végezték (KÖSZ) a Batsányi János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium, valamint a Bársony István Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium  tanulói.

A program zárórendezvényét 2016. november 10-én tartották. Deák József  egyesületi elnök, programvezető értékelése szerint valamennyi tanuló lelkiismeretes, fegyelmezett és jó munkát végzett. A programban összesen 67 tanuló vett részt, 1055 óra közösségi szolgálati munkát teljesítettek.

Az egyesület 2017. évben hasonló pályázati támogatás esetében a két középiskola tanulóival a Serházzugi Holt-Tisza és az Aranyszigeti erdő természeti értékeit szeretné felmérni. Javaslatot akarnak összeállítani Csongrád Városi Önkormányzat Képviselő-testülete részére a terület helyi védetté nyilvánításának céljából.

Deák József

A szerzőről:

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rendezvénynaptár

 1. Szimbiózis – kiállítás

  május 19 @ 18:00 - június 24 @ 18:00
 2. Születés hete

  május 25 @ 14:30 - május 27 @ 20:00
 3. Ponty Porontyok Úszóverseny

  május 26 @ 17:00
 4. XVII. Országos Pedagógus Úszó és Sportverseny

  május 27 @ 10:00
 5. Gyermeknapi horgászverseny

  május 28 @ 08:00 - 11:00
 6. Hősök Napja

  május 28 @ 09:00

Aktuális kérdés

Egyetért-e Ön a Fő utca és a Csemegi Károly utca kereszteződésében egy mini körforgalom kialakításával?

Loading ... Loading ...

Facebook

Önnek ajánljuk