Select Page

Felújították a Köröszugi Túraútvonalat

Felújították a Köröszugi Túraútvonalat

Csongrád Városi Önkormányzat 2009. évben a Csongrád Nagyréti Természetvédelmi Területen EU pályázati támogatásból kialakította a 26,7 km hosszú Csongrád Köröszugi túraútvonalat.

Kialakításra került 6 pihenőhely pavilonokkal, asztalokkal, padokkal, információs táblákkal, szemétgyűjtőkkel. A 4. sz. pihenőhelyen kialakításra került egy vizesblokkos épület, valamint kilátótorony.

A túraútvonalat főleg a Csongrádiak látogatják, de több vidéki érdeklődő is felkereste már ezt a természeti és kultúrtörténeti értékekben gazdag területet.

A túraútvonal és létesítményeinek karbantartására (fűkaszálás, létesítmények javítása) Csongrád Városi Önkormányzat a szűkös költségvetés miatt nehezen tud anyagi fedezet biztosítani.

A Környezet-és Természetvédők Csongrád Városi Egyesülete 2016. évben pályázat alapján támogatást kapott a MOL Új Európa Alapítványától a túraútvonal és pihenőhelyeinek karbantartására. A karbantartást (fűkaszálás, létesítmények faszerkezeteinek festése, szemétgyűjtés) a középiskolás tanulók részére bevezetett 50  órás közösségi szolgálaton belül végezték (KÖSZ) a Batsányi János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium, valamint a Bársony István Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium  tanulói.

A program zárórendezvényét 2016. november 10-én tartották. Deák József  egyesületi elnök, programvezető értékelése szerint valamennyi tanuló lelkiismeretes, fegyelmezett és jó munkát végzett. A programban összesen 67 tanuló vett részt, 1055 óra közösségi szolgálati munkát teljesítettek.

Az egyesület 2017. évben hasonló pályázati támogatás esetében a két középiskola tanulóival a Serházzugi Holt-Tisza és az Aranyszigeti erdő természeti értékeit szeretné felmérni. Javaslatot akarnak összeállítani Csongrád Városi Önkormányzat Képviselő-testülete részére a terület helyi védetté nyilvánításának céljából.

Deák József

A szerzőről:

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rendezvénynaptár

 1. Nádas Alexandra – Azilum című kiállítása

  november 10 @ 18:00 - december 2 @ 18:00
 2. László Imre emléknap

  november 18 @ 14:30
 3. Arkham Night Hungary – Csongrád

  november 18 @ 18:00
 4. “Hess madár” irodalmi est

  november 21 @ 17:00
 5. Hagyományőrző klub: Bőrözés – Bőr ékszerek készítése

  november 22 @ 16:30
 6. A rendíthetetlen ólomkatona – táncmese

  november 23 @ 10:30 - 14:30

Aktuális kérdés

Ön melyik helyszínen látná szívesen az adventi rendezvényeket és a karácsonyi vásárt 2017 decemberében Csongrádon?

Szavazás állása

Loading ... Loading ...

Facebook

Önnek ajánljuk