Select Page

II. Szüreti félmaraton és egy hosszúlépés

II. Szüreti félmaraton és egy hosszúlépés

II. Szüreti félmaraton és egy hosszúlépés futóverseny részvételi és versenyszabályzata

Időpont: 2016. október 2., vasárnap – 08:00-tól

Rajt és cél helyszín: Csongrád, Dob utca

Rajt időpont:

9.45 Mini futam óvodásoknak, egyéni (2010-ben és később születettek) 400 m

10.15 Olimpiai futam, 3 fős családi (két szülő+1 gyermek vagy, 2 gyermek+1 szülő), 3 fős csapat (7-14 év közötti vegyes csapatok, fiúk és leányok) 2024 m

11.00 Félmaraton és egy hosszúlépés, egyéni 21,43 km

Szüreti futam, egyéni kb.10 km

Figyelem, kérjük alaposan elolvasni!

Az előnevezett versenyzők a rajtcsomagot október 2-én reggel 8.00 órától vehetik át, a regisztrációs sátorban a verseny helyszínén.

Külön kérünk mindenkit, hogy érkezzen időben a rajtcsomagért (legkésőbb a futamuk rajtja előtt fél órával lehet felvenni), a résztvevők miatt torlódás alakulhat ki az átadás-átvételnél, az időpontokon az útbiztosítás miatt nincs lehetőség változtatni.

Kérünk mindenkit, hogy a regisztrációhoz hozza magával az online nevezés és befizetés után kapott visszaigazoló nevezési lapot, illetve személyi azonosításhoz szükséges okmányt! A visszaigazoló nevezési lap bemutatása mobiltelefonon, táblagépen is megtörténhet!

Versenyszabályzat

Jelen versenyszabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) a 2016. október 2-án megrendezésre kerülő II. Szüreti Félmaraton és egy hosszúlépés futóversenyre vonatkozik, melynek főszervezője a Csongrádi Senior Úszó és Szabadidősport Egyesület (6640 Csongrád, Tanya 827/A; adósz.:18472479-1-06; bír.bsz.: PK.60.007/2004/3.sz) továbbiakban: Szervező. A Szabályzatot a Szervező a verseny zavartalan lebonyolítása, a Versenyzők tájékoztatása és a sportszerű, szabályszerű versenyeztetés megvalósításának érdekében alkotta meg.

A futóversenyt a Szervező 400m, 2024m, 10 és 21 km távokon hirdeti meg az általa kijelölt útvonalakon. A futóversenyen való részvételnek alsó korhatára nincs, 18 év alatti Versenyző részvételének feltétele a szülői beleegyező nyilatkozat kitöltése a nevezéssel együtt, mely a nevezési felületről és az esemény facebook oldaláról is letölthető.

A futóversenyen a Szervezők az egyéni és csapatteljesítmény alapján értékelnek.

Nevezés menete

A Szervező előnevezést és korlátozott számban helyszíni nevezést egyaránt biztosít, mely azonban emelt nevezési díj megfizetésével jár.

Előnevezésnek minősül a kitöltött nevezési lap benyújtása és a nevezési díj befizetése. A Szervező előnevezést 2016. július 20. 8.00-tól 2016. szeptember 20. 24:00 óráig fogad, mely magában foglalja a nevezési díj Szervezőhöz való beérkezését is.

Helyszíni nevezésre a futóverseny napján, 2016. október 2-án reggel 8.00 órától 9.00 óráig a nevezési lapok kitöltésével és az emelt összegű nevezési díj befizetésével lesz lehetőség. Helyszíni nevezés esetén a rajtcsomag egyes részei postán kerülhetnek kiküldésre a rendezvényt követő egy hónapon belül.

Nevezési lap kitöltése, nevezés benyújtása

A Szervező az előnevezéshez online, a helyszíni nevezéshez papíralapú nevezési lapot biztosít.

A 18 év alatti Versenyzők részvételének feltétele a szülői hozzájáruló nyilatkozat és nevezéssel egyidejű benyújtása a helyszínen, a regisztrációs sátorban, mely letölthető a verseny nevezési oldaláról ill. az esemény facebook oldaláról is.

Az online nevezéssel a Versenyző nevezését a „Küldés” gombra való kattintással a Szervező automatikusan fogadja, visszaigazolást küld. A nevezési díjjal kiírt versenyszámokban, csak a nevezési díj, megadott számlára történő megérkezése után kerül a versenyző visszaigazolásra.

Az online nevezési lap aláírás nélkül érvényes, a benne található nyilatkozat elfogadásával egyidejűleg érvénybe lép.

Nevezés: a www.senior.csongrad.hu oldalon.

Nevezési díj mértéke és megfizetése, határidők

A nevezési díj  félmaraton távon, és Szüreti 10 km távon, minden esetben tartalmazza a rajtcsomagot : egy reggeli italt a támogatói sátorban; a szervezés teljes kivitelezését; rajtszámot; egészségügyi ellátást; a közúti szakasz biztosítását; a frissítőpontokat zöldséget és gyümölcsöt, szőlőcukrot, vizet, frissítő italalt, illetve a támogatók által felajánlott ajándékokat, célba érkezés után befutóérmet, folyadékpótlást és ásványi anyag pótlását szolgáló zöldséget, szendvicset, a verseny után egyedi, virtuális oklevelet, befutóidővel, célfotóval, a nevezéskor megadott e-mail címre.

Előnevezés:2016. július 20. 8:00-tól szeptember 20. 24.00-ig: 3000.-Ft

Helyszíni nevezés esetén: 4500.-Ft

Olimpiai futam (2024m), Mini futam (400m) előnevezés esetén díjtalan, ingyenes.

Előnevezés: 2016. július 20. 8:00-tól szeptember 20. 24.00-ig

 Helyszíni nevezés esetén, mindkét távon nevezési díj fizetendő:

 1000.-Ft/fő egyéni vagy 2000.-Ft/ csapat

A nevezés tartalmazza a rajtcsomagot: minden óvodásnak, csapatnak és családnak emléklap, rajtszám, a szervezés teljes kivitelezését, egészségügyi ellátást, a közúti szakasz biztosítását, orvosi felügyelet, a közúti szakasz biztosítása, vizet, szőlőcukorral, a célban gyümölcsöt, a verseny után virtuális oklevelet, célfotóval.

A Mini futam kivételével bármely táv teljesíthető babakocsival, egyéni indulóként is, vagy a családi futam gyermek résztvevőjeként is.

Előnevezés esetén a nevezési díjat a Versenyző átutalja vagy befizeti, a

Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezetnél vezetett, Csongrádi Senior Úszó és Szabadidősport Egyesület, 57200048-10035261 bankszámlaszámára.

A könnyebb azonosíthatóság érdekében a Közlemény rovatban fel kell tüntetni a Versenyző következő adatait: név+születési év+ táv.

A befizetésről a helyszínen számlát adunk, melyet a regisztrációs sátorban igényelhet.

Helyszíni nevezés, pénzvisszatérítés, vis maior

A helyszíni nevezés félmaraton és szüreti futam kategóriákban egységesen 4500,-/fő. Helyszíni nevezés esetén a nevezési díjat készpénzben kell befizetni, a rajtcsomag egyes részei a versenyt követő egy hónapban kerülhetnek postázásra.

Amennyiben a Versenyző a nevezési díjat befizette, azonban bármely körülmény miatt a futóversenyen nem vesz részt, a nevezési díjat a Szervező nem téríti meg. Amennyiben olyan körülmény lép fel, mely a verseny megtartását, a résztvevők testi épségét veszélyeztetné, a Szervező arról értesít küld és egy következő időpontban kerül az esemény megrendezésre.

A nevezési díj tartalma

A nevezési díj az alábbi szolgáltatásokat és csomagokat tartalmazza:

részvétel a futóversenyen

befutó érem minden előnevezett, nevezési díjjal kiírt egyéni versenyző részére

a futóútvonalak biztosítása ( önkéntesek, polgárőrség)

egészségügyi ellátás biztosítása (elsősegély-nyújtási lehetőség a rajt-célállomásnál)

közös bemelegítés

a mezőny előtt és után kerékpáros felvezetés és kíséret

rajtszám

frissítőpontokon víz, szőlőcukor, gyümölcs, zöldség, célba érkezéskor frissítő,víz, gyümölcs, szendvics

öltözési, zuhanyzási lehetőség

abszolút helyezettek éremmel való díjazása, különdíjasok serleggel történő jutalmazása

nevezési csomag helyszíni nevezéskor való átvétele

továbbá a verseny támogatói által felajánlott tárgyak, ismertetők

útvonal térkép

A Szervező az alábbi kategóriákban rangsorolja a célba érkezést

Félmaraton és Szüreti futam

Az abszolút női és férfi 1-2-3 helyezett érem díjazás

A legfiatalabb és legkorosabb induló különdíjban részesül

Olimpiai futam

Csapatonként, családonként, abszolút 1-2-3 helyezett érem díjazás

Mini futam

Az abszolút leány és fiú 1-2-3 helyezett érem díjazás

A legfiatalabb induló különdíjban részesül

A Szervezők a nevezések beérkezésére való tekintettel a kategóriák változtatására a jogot fenntartják. A Szervező az esetleges változtatásról a versenytáv indítása előtt a helyszínen tájékoztatja a Versenyzőket.

Az útvonalakat a Szervező tájékozódást segítő táblákkal látja el (irányjelzés, szalagok). Az útvonal forgalommal ellátott szakaszain, kereszteződéseiben való biztonságos és zavartalan áthaladást önkéntesek és polgárőrök biztosítják. Minden indulónak nevezéskor nyilatkozni kell, hogy ismeri a Közúti közlekedés szabályait, a verseny ideje alatt betartja, valamint felkészült, egészségi állapota a futásra alkalmas.

A Szervező kb. 5 kilométerenként frissítőpontokat helyez el, ahol a Versenyzőnek lehetősége lesz frissítőt (víz, gyümölcs, zöldség, szőlőcukor) magához venni.

A frissítőpontokon tartózkodó Segítők komolyabb sérülés esetén azonnal értesítik a Szervezőt, aki a rajt-célállomásnál tartózkodó egészségügyi dolgozóval felveszi a kapcsolatot, szükség esetén orvost értesít.

A Szervező a Versenyzők előtt kerékpáros felvezetést biztosít.

A Szervező fenti oldalakon jelenteti meg a futóversenyen készült fényképeket. Amennyiben a Versenyző a róla készült fotókat nem szeretné közzétetetni, a Versenyző erre irányuló kifejezett írásos jelzésével a verseny napján és helyszínén forduljon a Szervező felé, melyben megjelöli rajtszámát is.

A Szervezővel való kapcsolattartás lehetőségei: 06 30 5069728 telefonszámon vagy a csongradseniorok@gmail.com e-mail címre való üzenet küldésével.

Egyéb információk

Egy nevező egy táv futására jelentkezhet.

A rajtszámot a póló elejére, jól látható helyen kérjük rögzíteni. A rajtszámot a nevezők a helyszínen megkapják, annak rögzítéséhez szükséges kapcsokkal együtt.

A Szervező a Versenyzőt a futóversenyből kizárja, ha a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelően tölti ki (pl. születési idő), a rajtszámot összehajtja, letakarja, nem a póló elejére tűzi, futótársával szemben sportszerűtlen magatartást tanúsít (szándékos lökdösés, gáncsolás, stb.). A verseny időtartamára (előnevezések megkezdésétől az eredményhirdetésig) jelen Szabályzatot mind a Szervező, mind a Versenyző köteles magára kötelező érvényűnek tekinteni, függetlenül attól, hogy a Versenyző a nevezési lapot saját aláírásával ellátta-e vagy sem (elektronikus nevezési lap és papír alapú nevezési lap esetén egyaránt).

A Szervező fenntartja az útvonal-, program,- időpont változtatás jogát, értesítési kötelezettséggel!

 

Részvételi jogosultság

Versenyen csak arra nevezett, regisztrált, rajtszámmal rendelkező versenyző vehet részt.

Előnevezés csak abban az esetben érvényes, hogyha a nevezési díjat a regisztrációval egy időben elutalja vagy befizeti a megadott bankszámlaszámra., melynek a nevezési idő zártáig számlára kell kerüljön. Eltérő esetben a nevezését töröljük, csak a helyszínen van lehetőség, a helyszíni nevezés díján nevezni.

Azon Versenyző esetében, aki a regisztráció után nevez, a beérkezett nevezést és nevezési díjakat érvénytelennek tekintjük, visszautalásra nincs lehetőség.

Az előnevezés időszaka alatt befizetett és utalt összegeket nem áll módunkban visszautalni.

A versenyző köteles a verseny teljes ideje alatt, jól látható módon viselni a Szervezőtől kapott, biztonsági kapcsokkal a pólójára erősített rajtszámot.

A versenyző köteles az ún. “fair play”elveit a verseny során betartani, másik sportolót versenyében nem akadályozni.

A versenyző köteles a Szervező és a versenybíró utasításait betartani.

A versenyző a nevezés elküldésével és a regisztráció megtételével vállalja, hogy edzettségi állapota megfelelő.

A szervezők fenntartják a mindenkori és mindenre kiterjedő változás jogát!

 

A szerzőről:

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook

Önnek ajánljuk