Select Page

Paprikás hús Csongrádról

Paprikás hús Csongrádról

„A kockára vágott szalonnán vagy disznózsíron az apróra vágott vöröshagymát sárgára pirítjuk, rárakjuk a nagyobb kockára vágott húst, sóval, köménymaggal, zúzott fokhagymával, tört paprikával fűszerezzük, jól elkeverjük, kevés vízzel feleresztve pároljuk. Nyáron zöldpaprikával, máskor csöves paprikával ízesítjük, és lassú tűzön főzzük, fövés közben nem kavarjuk, csak a lábast „riszáljuk”. A disznó- és a baromfihúshoz kevesebb, a birkához, marhához, kecskéhez, vadhoz több zsír kell.” (A Tari László Múzeum eredeti receptje.)

Csongrád város tanyavilágában borjúlábból, fogolyból és fiatal varjúból is főztek paprikást. A neve paprikás volt, legtöbbször ma is így emlegetik, de sajátos zamatát a víz nélküli dinsztelés, pörkölés adja.

A szerzőről:

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Aktuális kérdés

Ön elégedett-e közterületeink fűnyírásával?

Szavazás állása

Loading ... Loading ...

Facebook

Önnek ajánljuk