Select Page

Bor és Gasztronómia

Szálláshelyek

Éttermek

Városi Gyógy és Strandfürdő

Receptek:

Csongrádi csípős tekercs

Csongrádi csípős tekercs

Hozzávalók 4 személy részére 60 dkg csont nélküli sertés karaj 10 dkg füstölt szalonna 20 dkg vöröshagyma 20 dkg lángolt kolbász 1 db csípős zöldpaprika só, bors ízlés szerint 3 ek liszt 2 tojás 10 dkg zsemlemorzsa Elkészítés: A töltelékhez a szalonnát üvegesre...

Csongrádi haltepertő

Csongrádi haltepertő

Kedves Látogatók! Elkészítése egyszerű és gyerekek is ehetik, hiszen szálkamentes! A recept Hozzávalók 4 személyre 1 Kg ponty / filé vagy egyéb hal filé esetleg tengeri hal filé Ízlés szerint 20 dkg finomliszt 12 dkg zsemlemorzsa só, bors, ízlés szerint 1 evőkanál hal...

Csongrádi Halászlé

Csongrádi Halászlé

A recept: Hozzávalók 2 kg ponty 40 dkg (3 nagy fej) vöröshagyma 2 liter víz Só, bors, piros őrölt paprika és egyéb fűszerek ízlés szerint Elkészítés A halat megtisztítjuk, feldaraboljuk – a fejét, farkát és a csontos, szálkás részeit jó puhára megfőzzük, fűszerekkel...

Mézeskalács recept

Mézeskalács recept

Hozzávalók: 1 kg liszt  3 kávéskanál szódabikarbóna  1 csomag mézeskalács fűszerkeverék 30 dkg porcukor  30 dkg margarin  2,5 dl méz  3 tojás  színes dekor cukrok ízlés szerint a díszítéshez Leírás: 1, Nagyobb tálba összekeverjük az 1kg lisztet,a 3 kiskanál...

Csongrádi kubikos tarhonya, előételként és főételként

Csongrádi kubikos tarhonya, előételként és főételként

A recept: Hozzávalók: 50 dkg burgonya  25 dkg tarhonya  15 dkg füstölt kolbász / lehet csípős is  20 dkg füstölt szalonna  2 db közepes fej vöröshagyma  1 db fehérpaprika 2 db paradicsom  5 dkg sertés zsír  só, bors, fűszerpaprika , piros arany vagy erős Pista ízlés...

Csongrádi borjútekercs

Csongrádi borjútekercs

Több helyen készítenek az országban csongrádi hústekercset, amelyek egy része nem is hasonlít a helyi specialitáshoz. Az alábbiakban a csongrádi Kertvendéglő „eredeti” receptjét olvashatják.   2 szelet borjúhúst kiklopfolunk, majd egymás mellé rakjuk őket, hogy...

Csongrádi sült keszeg

Csongrádi sült keszeg

Sült keszeg az ország minden táján található, de a csongrádi emberek – és szerencsére sok idelátogató turista – esküsznek rá, hogy csak a város környéki vizekből fogott keszegből készülhet igazán ízletes sült. Így készítjük: a megtisztított halakat sűrűn...

Csongrádi csíramálé

Csongrádi csíramálé

A csíramálét, melyet közel egy évszázada készítenek őseink, már Jókai Mór is megemlíti az Aranyember című regényében “fenséges, mézédes csíramálé”. Régen karácsony és húsvét táján a nagy böjtök idején fogyasztották, ezt a tápláló édességet, most viszont a...

Csongrádi halászlé

Csongrádi halászlé

A Csongrádon készülő halászlé alapvetően a szegedi halászléhez hasonlít, hiszen készítésekor alaplében főzzük meg a halfilét és az elkészült ételt tészta nélkül, friss kenyérrel tálaljuk. A halászlébe szánt halakat filézzük, és a darabokat besózzuk, legalább négy órán...

Paprikás hús Csongrádról

Paprikás hús Csongrádról

„A kockára vágott szalonnán vagy disznózsíron az apróra vágott vöröshagymát sárgára pirítjuk, rárakjuk a nagyobb kockára vágott húst, sóval, köménymaggal, zúzott fokhagymával, tört paprikával fűszerezzük, jól elkeverjük, kevés vízzel feleresztve pároljuk. Nyáron...

Rendezvénynaptár

  1. Karácsonyi Vásár

    december 1 @ 17:00 - december 23 @ 16:00
  2. Dudás Sándor szobrászművész kiállítása

    2017 dec. 8 @ 18:00 - 2018 feb. 5 @ 17:00
  3. Karácsonyi kiállítás

    december 13 @ 17:00 - december 17 @ 18:00
  4. “Közeleg az emberfia” – Adventi műsor

    december 16 @ 16:00
  5. Adventi gyertyagyújtás

    december 17 @ 08:00 - 17:00
  6. Karácsonyi mesék – Toldi Zsuzsanna könyvbemutatója Közreműködik: Varga Zsuzsanna és Varga Nándor

    december 20 @ 17:00

Facebook

Önnek ajánljuk