Select Page

Vörös borok

Kékfrankos:
A borvidék legelterjedtebb, a csongrádi körzet fő fajtája. A mélyvörös színű kékfrankos határozott, markáns savai a másfél-, két évig tartó fahordós érlelés során szelídülnek bársonyossá.

Cabernet
Megtalálható a Franc és a Sauvignon is. A Cabernet borok mély rubin színűek bora ízük bogyós gyümölcsökre emlékeztet. A Franc egy-két évig tartó, a Sauvignon akár hosszabb érlelési idő után válik az ínyencek borává.

Zweigelt
A bora jellegzetes gyümölcsös zamatú, csersav dús, kiváló házasítási alapanyag, de önálló borként is megállja a helyét.

Kadarka
A kadarkát az utóbbi évtizedben nemzeti ügyként kezelték,nem véletlen tehát, hogy hungarikummá vált. A bora viszonylag könnyű, de gazdag, fűszeres illatú. Tud izgalmas, bársonyos és elegáns is lenni.

A szerzőről:

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rendezvénynaptár

  1. Vasba Gondolva – Kiállítás

    április 6 -17:00 : április 28 -17:00
  2. Tavaszi koncert határok nélkül

    április 20 -19:00
  3. Hagyományőrző Klub: Filcrátétes terítő készítése

    április 25 -16:30
  4. Majális – Csongrád

    április 30 -07:00 : május 1 -19:00

Facebook

Önnek ajánljuk