Csongrád, a Dél-Alföld gyöngyszeme, Csongrád megye északi szegletében helyezkedik el. Síkvidéki terület értékeit elsősorban az élővizek, holtágak, ártéri növényzet és állatvilág, botanikai ritkaságok és az agrárkultúrák alkotják. A térség egy része a Kiskunsági Nemzeti Park védelme alatt áll, mely vonzó kikapcsolódást kínál.
Csongrád, melyet a „vizek és parkok városa”-ként is említenek, csodálatos természeti környezetével, termálvíz kutakkal, és a feledhetetlen Körös-toroki stranddal várja a turistákat, és természetesen a befektetőket.

8 ok amiért Csongrád az ideális befektetés helyszíne:

– Jó közlekedés-földrajzi elhelyezkedését az ÉNY-DK irányú M5-ös autópályához és a két megyeszékhelyhez való közelsége, továbbá a városon keresztül haladó Kiskunfélegyháza-Szentes vasút vonal biztosítja.

– Környezetével harmonizáló gazdaság: Városunk gazdasága alapvetően a mezőgazdaságra, azon belül is kiemelkedően a gabona, szőlő és bor előállításra, valamint a gyümölcstermesztésre, agrártermék feldolgozó iparra, illetve az idegenforgalomra épül. Az Ipari Parkban jelenleg működő 28 vállalkozás tevékenységi körét tekintve számos kapcsolódik a légtechnikai iparhoz, fémiparhoz és szerszámgyártáshoz.
E térség idegenforgalmát a Tisza és a Körös felszíni vizei mellett a termál- és a gyógyvizek határozzák meg, melyek egyben alapját is képezik városunk idegenforgalmi potenciáljának. Csongrádon évtizedek óta sikeres, nemzetközi hírű gyógyfürdő üzemel, amely azonban jelentős rekonstrukcióra szorul. A nyári idegenforgalmi szezonban a település lélekszáma megduplázódik. A növekvő érdeklődés és a vendégek által támasztott igények kielégítése, illetve a lehetőségek és adottságok jobb kihasználása érdekében városunk a gyógy- és rekreációs idegenforgalmi fejlesztéseket és kapacitásbővítő beruházásokat tervez és hajt végre.

– Városunkba betelepülő vállalkozások növekvő tendenciája:
Csongrádon már számos magyar kis- és középvállalkozás, valamint egy külföldi multinacionális vállalat hozta létre telephelyét és számuk a térség gazdasági dinamizálódásával várhatóan tovább emelkedik. A termelőipari vállalkozások mellett a nemzetközi és hazai tulajdonú kiskereskedelmi hálózatok is megvetették már lábukat városunkban.

– Ipari területek széles választéka:
Városunk eddig kihasználatlan üzleti lehetőségek széles kínálatával rendelkezik. Ipari Parkunk teljes közművesítéssel van ellátva. Zöldmezős területei (0,6-2,5 hektár) a befektetők rendelkezésére állnak és igény szerint nagyobb területekké összevonhatók.

– Magasan képzett munkaerő kínálata:
A 60 km-es körzeten belül rendelkezésre álló felsőoktatási intézmények mellett Csongrád számos továbbképzési lehetőséget és tanfolyamok széles választékát kínálja, mely hozzájárul a szakképzett munkaerő arányának növeléséhez.

– Kiváló körülmények a mezőgazdasági termelésre:
Az éghajlat, a szennyeződésmentes természeti környezet, és a domborzati képződmények kiváló körülményt biztosítanak mind az ökológiai szempontokat szem előtt tartó mezőgazdasági termelésnek és feldolgozásnak, mind pedig a környezetkímélő ipari termelésnek.

– Kedvező telekár:
A Befektetés-ösztönzési rendelet értelmében 10-80% kedvezmény adható beruházási értéktől függően.

– Adókedvezmény:
Az iparűzési adó mértéke előre láthatóan 2010 évtől folyamatosan évente csökkenő mértékű lesz, jelenleg 2%.