bedo_kek_pp

Kedves Vendégünk!

Tisztelettel köszöntöm városunk megújult honlapján. Szeretném Önnek bemutatni 17 ezer fős településünket, Csongrád városát, annak értékeit, annak reményében, hogy személyesen is ellátogat hozzánk.

Csongrád város Csongrád megye északi részén fekszik egy ritka szépségű természeti környezetben.  Könnyen megközelíthető közúton és vasúton, sőt még vízi úton is.

A csongrádi embereket mindig szoros kapcsolat fűzte a Tiszánkhoz.  A vizeink napjainkban a turizmusban játszanak fontos szerepet. Csongrád legjelentősebb turisztikai vonzereje a Körös-torok, amelyet minden kedves vendégünknek ajánlok figyelmébe. Homokos, tengerpartra emlékeztető strandunkat nyaranta több tízezer ember látogatja.

A horgászat szerelmeseinek az élő és Holt- Tiszát is jó szívvel tudom ajánlani, hiszen vizeinkben sokfajta hal található.   A város és környéke kedvező feltételeket biztosít olyan aktív időtöltéshez is, mint például a lovaglás, vízi sportok, kerékpározás és vadászat. Az idelátogatóknak lehetőségük van a várost és a környező településeket is összekötő kerékpárútjainkat és túraútvonalainkat is igénybe venni.

Városunk jelentős termálvízkészlettel is rendelkezik, amely gyógyvíz minősítést kapott és ezt a megújult Gyógyfürdő és Uszoda szolgálatába állítottuk.  A közelmúltban átadott Gyógy- és Strandfürdőnk magas szintű szolgáltatást nyújt mindazoknak a családoknak, akik pihenni, kikapcsolódni szeretnének, gyógyvizünk ízületi, reumatikus betegségekben szenvedőknek is ajánlott.

Én, mint a város lokálpatrióta polgármestere figyelmébe ajánlom minden Csongrádra látogatónak a Belvárost mint településünk egyik különleges építészeti együttesét, amely bekerült a magyar értéktárba. A fehérre meszelt falú, nádtetős házak a régi időket elevenítik fel. Az elmúlt századokban főként halászok éltek itt családjaikkal, ezért kapta meg Halászfalu néven a műemléki védettséget. Az ide látogatók által rendkívül felkapott szálláshelyek mellett a nemrégiben átadott 7 Kézműves ház szolgál sok újdonsággal a kézművesek szerelmeseinek.   

Mint településünk polgármestere, azon dolgozom, hogy városunk a térség idegenforgalmi és kulturális központja legyen. Évtizedes hagyományokra épül a Csongrádi Napok rendezvény sorozatunkat, a hagyományos Borfesztivál és Kenyérünnep, a fiatalok körében népszerű fesztivál, a Körös-toroki Napok.

A kortárs képzőművészet jeles képviselői élnek Csongrádon, Dudás Sándor, Tóth Béla, Máté István, Lantos Györgyi.   Szívesen alkotnak magyarországi és külföldi művészek a méltán világhírű Művésztelepen és élnek a lehetőséggel, hogy alkotásaikat kiállítsák a Csongrád Galériában.

Fejlett infrastruktúrával rendelkező Ipari Parkunkba várjuk a betelepülni szándékozó vállalkozókat.

Kedves vendégünk!

Ne menjen el úgy városunkból, hogy nem kóstolta meg méltán híres borainkat, a Kékfrankost, Cabernet-t  és Kadarkát.

Csongrád város vonzereje gyönyörű fekvésében, a Tisza közelségében, lombos fáiban, zamatos boraiban, de legfőképpen az itt élő emberek vendégszeretetében rejlik. Látogasson el hozzánk, töltsön el minél több kellemes napot városunkban, fedezze fel ezt a páratlan szépségű kisvárost.

Bedő Tamás

polgármester