Válassza az Oldal lehetőséget

A Csongrádi Színjátszók szervezésében: OKULÁRÉ vol. XVI. – Méltóság

A Csongrádi Színjátszók szervezésében:  OKULÁRÉ vol. XVI. – Méltóság

2017 március 6. 18 óra Művelődési központ emelet, előtér

 Márciusban Csongrádon is megrendezésre kerül  az országhatárokon átívelő drámaíró verseny, felolvasószínházi sorozat, kortárs happening,  az OKULÁRÉ PROJEKT. Számos helyszín, ugyanazon a napon, ugyanabban az időben szembetalálkozik egymással, a közönség meg jól megszavazza melyik volt a legjobb rövid egyfelvonásos pályamunka.

A közönségszavazás után az elmaradhatatlan skype-körkapcsolással megvitatjuk az eredményeket.

MEGHÍVOTT ÍRÓINK:

TÓTH ÁDÁM,

budapesti színjátszó, különböző csoportokban megfordult már, sehol sem találta igazán a helyét, hátha most, ebben a műfajban ( az előző kör nyertese)

FORMANEK CSABA,

többek között a Kvazár eseménytér művészeti vezetője, rendezője, az Okuláré visszatérő drámaírója

GELTZ PÉTER,

az Andaxszínház alkotója, színésze

HELYSZÍNEINK:

Hódmezővásárhely, Szeged, Csongrád, Debrecen, Berlin, Calgary, Kaposvár, Győr, Brno, Paks, Pozsony, Budapest, Dunaújváros, Isaszeg, Oslo, Mezőkövesd, Miskolc, Nyitra, Solymár, Lund, Koppenhága

A csongrádi eseményről eseményről bővebben:

https://www.facebook.com/events/208849609590376/

Bővebben a rendezvénysorozatról:

Az Okuláré Projekt olyan város- és országhatárokat átívelő közösséget kíván teremteni, amely az irodalom segítségével a földrajzi határokat legyőzve, politikai és faji előítéletektől mentesen képes együtt gondolkodni adott, jelenkorban aktuális témákról.

A szervezők kéthavonta, újabban havonta minden alkalommal három-három drámaírót kérnek fel arra, hogy egy aktuális, előre megadott témáról írjanak egy-egy, maximum 15 perces egyfelvonásost. A közösségi felolvasók köre egyre bővül, vannak már Okulárék Budapesten, Torontóban, Berlinben, Dunaszerdahelyen, Nyitrán, Brnóban, Győrben, Miskolcon, Szegeden, Dunaújvárosban, Mezőkövesden, Calgary-ban, Debrecenben, Pakson, Isaszegen, Hódmezővásárhelyen, Mosonmagyaróváron, stb.

A megszületett egyfelvonásosokat egyszerre átlag 15-19 városban az ottani színészek a saját közönségüknek közel ugyanabban az időpontban felolvassák. A felolvasások után mindenhol beszélgetés következik, ahol a közönség elmondhatja a szövegekkel kapcsolatos véleményét, gondolatait, és végül szavazással döntenek, melyik írás tetszett a helyi közönségnek aznap este a legjobban. Az est végén interneten minden helyszín néhány mondatban összegzi a tapasztalatokat, a voksolás eredményét, és a beszélgetések legfontosabb gondolatait. A legtöbb helyszínen megszavazott író a következő alkalomra is meghívást kap.

Plakátkép: Elephant studió

https://www.facebook.com/elephantstudioszeged/?fref=ts

Az OKULÁRÉról bővebben itt olvashattok:

http://amargant.wix.com/amargant#!okulareprojekt/ckiy

A szerzőről

Válaszolj

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Facebook

Fussunk együtt jövőre!

Önnek ajánljuk