Válassza az Oldal lehetőséget

A Mars lett Európa legjobb munkahelye

A Mars lett Európa legjobb munkahelye

Egymás után másodszorra választották a Mars vállalatot Európa legjobb multinacionális munkahelyének. A cég képviselői június 8-án, Párizsban, a Great Place To Work® díjátadó ünnepségen vehették át a kitüntetést, ahol a közösségi szerepvállalás jegyében indított kezdeményezéseikért különdíjban is részesültek.

A legjobb munkahelyért járó elismerés jól tükrözi a Mars munkatársak iránti elkötelezettségét, illetve azt a szenvedélyt és kreativitást, amit nap mint nap magukkal visznek a munkahelyükre. A vállalat meggyőződése, hogy egy cég teljesítménye a munkatársak jólététől függ, ezért különösen nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a lehető legjobb munkakörnyezetet biztosítsák a kollégák számára, bárhol, bármilyen pozícióban is dolgoznak.

“Ez az elismerés jelentős mérföldkő a cégünk számára, és nagyszerű bizonyíték arra, hogyan jelennek meg a mindennapi gyakorlatban a vállalati értékeink. Ami pedig a legfontosabb: a díj annak a 18 400 fantasztikus európai munkatársnak az elismerése, akik rendszeresen bizonyítanak önállóan és csapatban is” – foglalta össze Juan Martin, a Mars Multisales Europe regionális elnöke. “Ez teszi a Marsot egy igazán egyedi és nagyszerű hellyé, amire büszkék vagyunk, és amiért eltökélten dolgozunk mindennap” – tette hozzá.

Myriam Cohen-Welgryn, a Mars Petcare Europe regionális elnöke is hasonlóan nyilatkozott, aki a Wrigley francia és belga üzletágának vezérigazgatójával, Anna Geiserttel vehette át a díjat. “Különösen büszke vagyok erre a díjra, ugyanis elárulja, hogy mit gondolnak a cégről a munkatársak. A Mars mindig szem előtt tartotta a munkatársak jólétét, ez az elismerés pedig megerősít minket abban, hogy ez a legjobb, amit tehetünk.”

A Mars vállalati stratégiája egyedi, hiszen nem csak az a célja, hogy megfeleljen a munkatársak igényeinek, hanem a segítségével egy olyan céget építhetnek fel, ahol az Y-generáció tagjai ugyanúgy jól érzik magukat, mint azok, akik gyermeknevelés mellett dolgoznak, vagy azok, akik nyugdíj előtti éveiket töltik a vállalatnál, és lehetőségük van arra, hogy megvalósíthassák önmagukat.

CSALÁDIAS KULTÚRA, AMELY A SZABAD TULAJDONT TÁMOGATJA

Mivel a vállalat a mai napig a Mars család tulajdonában van, a munkatársak egy erős és különleges vállalati kultúrában dolgozhatnak, amely a Mars irányelveinek alappillérét is jelenti. A dolgozókra munkatársként és csapattársként tekintenek, a mindennapi munkát és döntéshozatalt pedig az 5 alapelv segíti (Minőség, Felelősség, Kölcsönösség, Hatékonyság és Szabadság).

A cég átlagon felüli kapcsolatépítési és vezetői lehetőségeket biztosít, a munkatársakat pedig arra biztatják, hogy úgy dolgozzanak, és úgy irányítsák az üzleti folyamatokat, mintha a saját vállalkozásuk lenne.

PÁRATLAN MUNKAHELYI KÖRNYEZET

A Mars kiemelkedő munkahelyi környezetet biztosít: a munkaterületek nyitottak, elősegítik az együttműködést és szórakoztatók, a vezetői és munkatársi pozíciók pedig nincsenek élesen elkülönítve. A Mars Petcare részlegen dolgozó munkatársak még a háziállataikat is behozhatják az irodába!

A vállalat ezen kívül a kiegyensúlyozott és egészséges életmód jegyében olyan programokon is dolgozik, mint a rugalmas munkaidő, a távmunka, valamint a tömörített munkahét – mindez egy hosszú távú, örömteli és jutalmazó karriert biztosít.

ELISMERÉS A MARS TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁSÉRT

A Mars jelentős vállalati forrásokat fordít társadalmi célú aktivitásokra. A Mars Önkéntes Programhoz kapcsolódó jótékonysági tevékenységek célja, hogy erősítse azokat a közösségeket, ahol az adott szektor működik, az aktivitások pedig az ott készülő termékekhez is szorosan kötődnek.

A brit Mars petcare részlegén dolgozó munkatársak például állatmenhelyeken önkénteskednek, kutyák és macskák etetéséről gondoskodnak, valamint jelentős adománnyal támogatják minden évben az örökbefogadást. Az élelmiszeripari szektorban dolgozók az élelmiszerbankok adományainak csomagolásában és szállításában segítenek, illetve olyan rendezvényeket szerveznek, ahol a gyerekek játékos formában tanulhatnak a megfelelő táplálkozás fontosságáról. A cég Wrigley részlegén a munkatársak egy helyi fogorvosi iskolával karöltve valódi színházi előadást hoztak létre, amelyben a helyes fogápolás jelentőségére hívták fel a figyelmet.  A Mars jótékonysági tevékenysége szorosan kapcsolódik a cég termékportfóliójához, ezzel is tudatosítva a munkatársakban, hogy amit tesznek, több mint egy munka – tízből kilenc munkatárs úgy nyilatkozott, jó érzéssel tölti el, hogy hozzájárulhatnak a közösség építéséhez.

“A környezettudatosság és a közösségre összpontosított figyelem teszi a Marsot egy igazán jó munkahellyé, és a sikereinknek is ez az egyik legfőbb mércéje” – foglalták össze az ott dolgozók.

A MARS VÁLLALATRÓL

A Mars egy globális családi vállalkozás, melynek több mint egy évszázados tapasztalata van különböző termékek előállításában, a vásárlók és a vásárlók házi kedvencei számára egyaránt. A csaknem 35 milliárd dolláros tőkével rendelkező, globális vállalat olyan világszerte ismert és kedvelt termékeket gyárt, mint az M&M’s®, a SNICKERS®, a TWIX®, a MILKY WAY®, a DOVE®, a PEDIGREE®, a ROYAL CANIN®, a WHISKAS®, az EXTRA®, az ORBIT®, a 5™, a SKITTLES®, az UNCLE BEN’S®, a MARS DRINKS és a COCOAVIA®. Ezen kívül a Mars állategészségügyi szolgáltatásokat is nyújt, ilyenek például a BANFIELD® állatkórházak. A virginiai McLeanben található központ mellett a vállalat több mint 80 országban van jelen. A Mars Öt Alapelve – Minőség, Felelősség, Kölcsönösség, Hatékonyság és Szabadság – több mint 85 000 munkavállalót inspirál mindennap az értékteremtésre és a növekedésre, amelyre igazán büszkék lehetnek.

A Mars Magyarország széles termékpalettával rendelkezik, kínálatában a többi között a PEDIGREE®, a WHISKAS®, az ORBIT®, a MARS®, a SNICKERS®, a DOLMIO® és az UNCLE BEN’S®is megtalálható. A vállalat budapesti kereskedelmi egysége több mint 100 munkatársat foglalkoztat, Csongrád-Bokroson épült állateledelgyárukban pedig csaknem 800 munkatárs dolgozik. A gyár évente 150 ezer tonna állateledelt exportál a világ 25 piacára Európában és világszerte. 

További információért látogasson el a www.mars.hu oldalra. Csatlakozzon hozzánk Facebookon, Twitteren, LinkedInen, Instagramon és YouTube-on.

A szerzőről

Válaszolj

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Facebook

Fussunk együtt jövőre!

Önnek ajánljuk