Válassza az Oldal lehetőséget

A „Víz világnapja” a Bársonyban

A „Víz világnapja”  a Bársonyban

A Bársony István Mezőgazdasági Szakképző Iskola környezetvédelmi képzése ez évben is színes programokkal hívta fel a diákok figyelmét a VÍZ fontosságára, illetve március 22- re a „Víz világnapjára”.

“Víz és a fenntartható fejlődés” címen több feladatot és programot szerveztünk diákjaink számára. A hét folyamán projektórák keretében ismerkedünk a környező területeink felszíni és felszín alatti vizeivel.  A   foglalkozásokon többek között a Holt-Tisza vízminőség-vizsgálatát végeztük el, valamint a vizének zavarosság mérését.

Plakátversenyt és házi művészeti kiállítást rendezünk. Környezetvédőink nagyon szívesen készítenek figyelemfelhívó, ismeretterjesztő bemutatókat, hiszen az a feladat hárul a tanulókra, hogy iskolánk közösségének bemutassák – látványos munkáikkal – a VÍZ, mint az élet nélkülözhetetlen elemét.

A zárónap során előadások zajlanak a heti kutatásainkról, melyet ebben a tanévben a Holt-Tiszán végeztünk.

A nap megkoronázásaként diákjaink közül Vízi tündért választottunk, aki a lelkes kollégák által témahű öltözéket is kapott, amelyet a környezetvédelmi tanulókkal közös fotón örökítettünk meg.

Csernus Mariann környezetvédelmi munkaközösség-vezető

A szerzőről

Válaszolj

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Facebook

Fussunk együtt jövőre!

Önnek ajánljuk