Február elsején ünnepélyesen átadták a Holt Tisza partján épült több mint 1700 négyzetméter alapterületű Csongrádi Kézilabda Csarnokot. Az új létesítmény elsődlegesen a csongrádi utánpótlás és a felnőtt NB II.-es kézilabda csapatok sportolását hivatott szolgálni.

 A megnyitó ünnepségen többek között részt vettek:

Farkas Sándor az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese, térségünk országgyűlési képviselője 

Nyul Zoltán Építési és Közlekedési Minisztérium magasépítési beruházásokért felelős helyettes államtitkára

Bedő Tamás Csongrád város polgármestere

Kovács Norbert Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt vezérigazgató helyettese

Bardóczy Gábor Magyar Kézilabda Szövetség TAO igazgatója és Csongrád város prominens személyei. 

Bedő Tamás polgármester beszédében elmondta, 2017-ben egy sajtótájékoztatón jelentették be, hogy e helyen fog megépülni Magyarország kormányának támogatásával a Csongrádi Kézilabda Csarnok. Ez az épület nemcsak Csongrád sportéletére lesz nagy hatással, hanem a környező térség sport tevékenységét is nagyban befolyásolja, segíti, fejleszti. Az építés évei alatt megváltoztak az energia szabályok, de ennek köszönhetően egy rendkívül gazdaságosan fenntartható csarnok került most átadásra. Az önkormányzat a beruházásnak a menetét végig kísérte, szinte „az első kapavágástól” a mostani átadóig. Továbbá városunk önkormányzata az építményhez szükséges külső közműveket a telekhatáron belülre hozta és erre 33,5 millió forintot költött az elmúlt három év költségvetéséből. 

Nyul Zoltán az Építési és Közlekedési Minisztérium magasépítési beruházásokért felelős helyettes államtitkára beszédében kiemelte, hogy a magasépítések optimuma a funkcionalitáson túl a gazdaságos üzemeltetés és hogy esztétikai szempontból is hozzátegyen a környezethez. Ez a sportlétesítmény ezeknek a funkcióknak maximálisan megfelel. Csongrád város kreativitásán múlik, hogy ezeket a funkciókat maximálisan ki tudja majd használni. 

Farkas Sándor az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese, térségünk országgyűlési képviselője azzal kezdte beszédét, hogy a kitartásnak, együttműködésnek és összefogásnak eredményeként épülhetett meg a Csongrádi Kézilabda Csarnok. A miniszterhelyettes szerint fontos küldetése lehet a létesítménynek, hogy a szomszéd települések számára is elérhető és használható legyen.  Nemcsak kézilabdások, de más sportágak képviselői számára is elérhetővé kell tenni, hiszen ez a nagyszerű csarnok mindenkié. A csapatsportok olyan közösségeket, együttműködést, barátságokat tudnak formálni, ami meghatározza a térség vezető erejét, gondolkodását – zárta beszédét Farkas Sándor.

A Magyarország Kormánya a Kézilabda Munkacsarnokfejlesztési Program keretén belül a Csongrádi Kézilabda Csarnok építését 1.600.290.833 Ft-tal támogatta. A csarnok a csongrádi utánpótlás sportolását hivatott szolgálni, így a Csongrádi Tigrisek Utánpótlás Kézilabda Egyesület és az NB II.-es felnőtt csapat második otthona lesz. Tervben van, hogy más sportklubok és a középiskolák számára is elérhetővé váljon az új sportlétesítmény. A jövőben más nem sportjellegű rendezvény megtartására is alkalmassá tehető a terem, ha a szükséges védőburkolatot megkapja, mely a fejlesztés részét képezi. A sportlétesítmény 1700 négyzetméter alapterületű, amelyből a küzdőtér 1000 négyzetmétert tesz ki. 150 néző befogadására képes az ülőhelyes nézőtér. Öltözőiben kényelmesen készülődhetnek a sportolók a meccsekre, edzésekre. Az épületben konditerem, két edzői öltöző, látogatói mosdók, takarítóhelység, kiszolgálóblokk is helyet kapott.

Az ünnepi műsor színvonalát a FitKid sportolói emelték produkciójukkal. A megnyitó után a bemutató mérkőzésekkel avatták fel a csarnokot a kézilabdások.