Select Page

Egy lépéssel előre- Lakhatási körülmények javítása Csongrád Városában

Egy lépéssel előre- Lakhatási körülmények javítása Csongrád Városában

 

Csongrád Városi Önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériumához az EFOP-2.4.2-17 kódszámú Lakhatási körülmények javítása című pályázati program keretében 11.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert 11 darab önkormányzati tulajdonú szociális bérlakás felújítására. A program (EFOP-2.4.2-17-2017-00001) megvalósításának kezdete 2018. május 01. , befejezése 2018. október 31.

A projektbe bevont, felújítandó lakások a 3-as számú szegregátumban találhatók ( Nagymező utca, Bethlen Gábor utca, Tompa M. u. ).

Csongrád Városi Önkormányzat szociális bérlakásainak kezelését a Szociális és Lakásügyi Csoport látja el, mely folyamatosan törekszik a rendelkezésre álló keretek között a bérlakás állomány karbantartására. Jelenleg a szociális bérlakások  jelentős része – 30 %-a – komfort nélküli illetve félkomfortos. A pályázati programban való részvétel legfőbb célja volt, hogy a szegregátumban lévő lakások komfortfokozatát növeljük. A felújítások befejezését követően a 11 db, programba bevont bérlakás közül 9 –ben komfort fokozat növekedést tudunk elérni, ezen felül lehetőséget ad az elnyert összeg a nyílászárók részleges cseréjére is.

A pályázat megvalósításával a bérlakásokban élők lakhatási körülményei jelentősen javulnak, bízunk benne, hogy a felújítás a jelenlegi bérlőink megelégedésére szolgál majd.

 

Bedő Tamás
polgármester

A szerzőről:

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Önnek ajánljuk