Select Page

Sajtóközlemény – Zárul a Zöld Város Program Csongrádon

 

 

 

 

Sajtóközlemény

ZÁRUL A ZÖLD VÁROS PROGRAM CSONGRÁDON

2018/11/28

A pályázat eredményeként megújult az Ifjúság téri játszótér, új játékelemekkel bővült a kínálat, a nagyobbak és a felnőttek pedig szabadtéri fittnesz eszközöket használhatnak. A Tulipán utcai játszótér is „ráncfelvarráson” esett át: új hinta, mászóvár épült.  A Raisio utca végén lévő dühöngőben felújították a pályát, mellette pedig a parkolóként sem funkcionáló részt játszótérré és fittnesz parkká alakították. Az Orgona utcában óvodás korú gyermekek számára alakítottak ki egy bekerített, zárható játszóteret ivókúttal.  Az Összefonódás szobor környékét és a park járdáját viakolorral burkolták egészen az iskoláig. A HSZC Sághy Mihály Szakgimnázium és Szakközépiskola valamint a Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi Intézmény által körbehatárolt közpark is megújult, kialakításra került egy sétány mely mentén új fákat telepítettek, Dr. Szarka Ödön szobrának környezetében pedig padokat helyeztek el. A Zöldfelületek karbantartásához kistraktort és fűnyírókat szereztek be.

A pályázat másik fő fejezete a gazdaságélénkítési tevékenység volt. Felújították, energetikailag korszerűsítették és új funkciót kapott a Papucsosként ismert volt étterem. Kereskedelmi és szolgáltató központ lett, ahol civil szervezetek mellett egy büfé is kap helyet, valamint az épület előtti tér is megújult.

Fontos része volt a programnak az útfelújítás is: új bekötő út épült a Tulipán u. 7-17. ingatlanok mögött a Bökényi Napraforgó Óvoda bejáratáig, ahol parkolókat is kialakítottak. Szintén parkolókat építettek a Raisio utcában, felújították az útburkolatot a Rózsa utcával párhuzamos tömbházak közötti szakaszon is, itt is épültek parkolók, átépítették a Hársfa utcai COOP-bolt előtt a parkolókat, hogy több autó elférjen és könnyebb legyen a beállás. Új burkolatot és parkolókat kapott az Orgona utca is, részleges útfelújítás történt a Hársfa utcában és a Tulipán utcában is. A Tavasz utca Ibolya utca és Kis-Tisza utca közötti szakaszát valamint a Hegyi Antal utcát is felújították.

A felújítás során két helyszínen napelemes világítótest került kihelyezésre és a sétány mellett is több lámpatestet elhelyeztek. 9 helyszínen kamerát telepítettek, ezzel is növelve a közbiztonságot és a vagyonvédelmet. A programhoz kapcsolódóan 3 alkalommal szerveztek szemléletformáló (a szelektív hulladékgyűjtésre sarkalló) és a felelős kutyatartásról szóló rendezvényeket.

A projektről bővebb információt a www.csongrad.hu oldalon olvashatnak.

A szerzőről:

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Rendezvénynaptár

 1. Húsvét a Belvárosban

  április 21 -14:00 : 18:00
 2. Meseklub: Mese a hatpettyes katicabogárról

  április 24 -16:30
 3. Filharmónia koncert

  április 25 -00:00
 4. Tavaszi koncert

  április 27 -18:00 : április 28 -19:00
 5. Csongrádi Majális

  április 30 -08:00 : május 1 -17:00

Facebook

Önnek ajánljuk