Május 23-án 17 fős egyetemi csoport (14 hallgató és 3 oktató) érkezett Budapestről Csongrádra, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Tájépítészeti, Településtervezési és Díszkertészeti Intézet Településépítészeti és Települési Zöldinfrastruktúra Tanszékéről, Varga Júlia városunk főépítésze és Bedő Tamás polgármester meghívására. Kéthetes műhelyhetük során csongrádi helyszínekhez kapcsolódó tervezési feladatokat dolgoztak fel és közben megismerték városunkat. Tanszékvezetőjük, Szövevényi Anna Andrea egyetemi docens elmondta, a tehetséges hallgatók – friss szemmel és kreatív gondolkodással, – városunk lehetséges fejlődési pontjait jobban észreveszik és a jövőre nézve megtervezik.
Csongrád építészeti feltérképezése után, most kéthetes műhelymunka következik, ahol kidolgozzák a település fejlesztési terveiket.
A fiatalok ittlétük alatt megszerették városunkat, megérezték a kisváros adta nyugalmat. Nagyon különlegesnek találták, hogy itt kerékpárral szinte bárhova el lehet jutni. Csongrád természeti adottságait is értékelték.

 

PM