Válassza az Oldal lehetőséget

Helyi sajátosság program

Helyi sajátosság program

Csongrád Város Önkormányzata 2015. évben a közfoglalkoztatáshoz nyújtható támogatásokról szóló 375/2010. (XII.31.) Korm. rendelet alapján a kistérségi ( járási ) startmunka mintaprogram keretében „ Helyi sajátosságra épülő közfoglalkoztatás programelemhez”  20.588.390 Ft támogatást nyert a Belügyminisztériumtól 2015. évben.

A program kivitelezése érdekében a Csongrád Megyei Kormányhivatal Csongrádi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltsége Hatósági Szerződést kötött Csongrád Város Önkormányzatával 2015. február 26. napján.

A program célkitűzése volt a Csongrád József Attila u.9/a. szám alatti önkormányzati tulajdonú 8 darab szociális bérlakásból 5 bérlakás felújítása. Ezek a bérlemények  erősen leromlott állapotúak voltak, illetve komfort nélküliek .

A helyi sajátosságra épülő közfoglalkoztatás program keretében az 5 udvari lakásban komplett fürdőszoba került kialakításra szennyvízelvezetéssel, valamint 2 lakásban konyhai mosogató is. A vizesblokkok kialakítása után a lakások részben új padlóburkolásokat, illetve komplett belső festést kaptak. Az udvari homlokzati nyílászárók szükség szerinti cseréje is elkészült, új fa- és műanyag nyílászárók beépítésével. A festési munkák előtt elkészültek a külső- belső vakolat javítási munkák. Az 5 lakás belső elektromos hálózata is részleges felújításra került, megszüntetve ezáltal a baleset és életveszélyes állapotokat. Az épület tetőszerkezetének egyik részénél javításra, másik részénél komplett cserére került sor. Az udvari ereszekre új csőcsatorna került végig, míg a cserépfedésnek a  részleges cseréppótlásos felújítása történt meg.

A közfoglalkoztatási program utolsó fázisában elbontásra került az udvari űrgödrös toalett és  rendezésre került az udvar.

A projekt során a komfort nélküli lakások komfortossá váltak, a bérlők lakhatási minősége jelentős mértékben javult.

Ez a közfoglalkoztatási program  2015.03.03. napján indult, befejező időpontja 2016.02.29. napja volt. A felújítási munkálatokban részt vettek a Városellátó Intézmény munkatársai valamint 15 fő közfoglalkoztatott.

A pályázati keretből  3.431.398 Ft. anyagköltség, 17.156.992 Ft 15 fő közfoglalkoztatott bére és szociális hozzájárulási adója volt.

 

A szerzőről

Válaszolj

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Facebook

Fussunk együtt jövőre!

Önnek ajánljuk