Válassza az Oldal lehetőséget

Idősek köszöntése

Idősek köszöntése

„Velem voltál örömömben, velem voltál bajban.

Velem voltál, ha sírtam, velem, ha kacagtam.

Meséltél és meséltél, igazakat, szépet.

Kívántam, hogy a meséd sose érjen véget.

Mit adtam én cserébe?! Te azt sosem kérdted.

De talán a két szemem elárulta néked.”

(Osvát Erzsébet: Meséltél és meséltél)

 

Október elseje az idősek világnapja. Köszöntjük mindazokat az embereket, akik hosszú élet munkáját, tapasztalatait tudják maguk mögött.

Az Idősek napja az idős emberekről, az ő tiszteletükről, szeretetükről szól. Tiszteletünk magában foglalja elfogadásukat, szeretetüket és annak kifejezését. Kinyilvánítjuk, nagy szükségünk van rájuk. Szükségünk van mindarra a sok élettapasztalatra, arra a bölcsességre, türelemre, elfogadásra, amivel csakis ők rendelkeznek.

Feladatunk, lehetővé tenni számukra az időskorhoz méltó életet. Támaszt nyújtani, vigyázni rájuk, segíteni őket, hogy örömteli életet élhessenek. Érezzék, hogy nem hagyjuk magukra őket, mert fontos részei életünknek. Szüleink és nagyszüleink mosolya és gondoskodása rengeteg erőt ad nekünk. Kitartásuk, szeretetük felbecsülhetetlen kincs számunkra.

Szeretni a legcsodálatosabb dolog a világon, és a legnagyobb öröm. Tudni azt, hogy vannak emberek, akik fontosak számunkra, és mi is fontosak vagyunk számukra. Szeretet nélkül nem lehet élni.

Egy bölcs mondás szerint: A világ összes anyagai között a szeretetnek van a legerősebb kötőképessége, és a legnagyobb teherbíró ereje.

 

Idősek napja alkalmából az év valamennyi napjára, ezekkel a gondolatokkal kívánok Önöknek nagyon jó egészséget, hosszú boldog életet!

Kívánom, hogy érezzék környezetük figyelmét, családjuk szeretetét!

A Csongrádi Képviselő-testület nevében:

Bedő Tamás polgármester

A szerzőről

Válaszolj

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Facebook

Önnek ajánljuk

Skip to content