Select Page

In memoriam Dr. Hatvani Mária

Tájékoztatom a Csongrádiakat, illetve akik tisztelték és szerették, hogy Dr. Hatvani Mária Csongrád város nyugalmazott aljegyzője 2018. december 1-jén, életének 69. évében örökre megpihent. Mély fájdalommal emlékeznek rá volt munkatársai, a képviselő-testület tagjai, a város intézményeinek, társszervezeteinek dolgozói.

Dr. Hatvani Mária a pályafutását az 1975-ben a Fűtőber Vállalatnál kezdte jogászként, majd- 1981-ben- pályázat útján került Csongrád Városi Tanács VB Igazgatási Osztályára, gyámügyi előadó munkakörbe.

Az igazgatási osztályon ezt követően nemcsak a gyámhatósági feladatokat, hanem egyéb, a lakásgazdálkodással összefüggő tevékenységet is végzett. Ügyintézői munkáját magas szakmai színvonalon látta el. Mind munkatársai, mind az ügyfelek messzemenően elismerték személyét, tevékenységét.

Vezetői megbízásokat 1987 óta töltött be a hivatalban, az egyre nagyobb feladatoknak és felelősségnek minden tisztségében meg tudott felelni.

1995. június 12. óta lett aljegyző, emellett hosszú éveken keresztül töltött be vezető tisztséget a szakszervezetben is. Munkatársai körében mindig elismerték munkáját, munkahelyi és személyes problémáikban egyaránt segítette kollégáit.

Vezetőtársai, felettesei munkáját erősítette, a polgármesteri hivatal létszámának majdnem 50 %-át kitevő Jegyzői Iroda tevékenységét fogta össze, szervezte. Munkáját a szakszerűség, a befolyás-mentesség, a teljesítmény, a minőség jellemezte.

A hivatal társszerveivel, a város intézményeivel, a Megyei Közigazgatási Hivatallal kiváló kapcsolatot ápolt, akik tisztelték szakmai felkészültségét, tevékenységét.

1999-ben, több évtizedes, áldozatos szakmai pályafutására tekintettel, közszolgálati díjban részesítette Csongrád Város Önkormányzatának Képviselő-testülete.

Marika aljegyzőként 2009-ben vonult nyugdíjba, továbbra is ápolta kiváló kapcsolatát volt munkatársaival.

Dr. Hatvani Máriától 2018. december 11-én 10 órakor vehetünk végső búcsút a csongrádi temetőben.

Dr. Juhász László

jegyző

A szerzőről:

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Rendezvénynaptár

 1. Húsvét a Belvárosban

  április 21 -14:00 : 18:00
 2. Meseklub: Mese a hatpettyes katicabogárról

  április 24 -16:30
 3. Filharmónia koncert

  április 25 -00:00
 4. Tavaszi koncert

  április 27 -18:00 : április 28 -19:00
 5. Csongrádi Majális

  április 30 -08:00 : május 1 -17:00

Facebook

Önnek ajánljuk