Válassza az Oldal lehetőséget

Járási startmunka mintaprogramok Csongrádon 181 millió Ft-os támogatással

Járási startmunka mintaprogramok Csongrádon 181 millió Ft-os támogatással

Csongrád Város Önkormányzata 2017. március 06. napjától-tovább folytatja az előző években megkezdett, ugyan több kritikát ért, de mégis sikeres, értékteremtő közfoglalkoztatást.

A Belügyminisztérium támogatásával településünkön 5 kistérségi startmunka minta program indul illetve folytatódik 110 fő álláskereső bevonásával. Bedő Tamás polgármester a héten írta alá azt az öt hatósági szerződést, amelyben az önkormányzat az idei közfoglalkoztatásra 181.536. 875 Ft támogatást nyert el. Ebből az összegből finanszírozódik egy év időtartamra a 110 fő közfoglalkoztatási bére és járulékai, dologi kiadásokra, beruházásra 57.093.327 Ft áll majd rendelkezésre. 2017. évben ennek a projektnek a keretében újítja fel a város a Csemegi K. u. 7. sz. alatti – évek óta nem lakott, rossz műszaki állapotú – önkormányzati tulajdonú ingatlanát. A felújítást követően az önkormányzat olyan személyeknek szeretné kiadni, akik közérdekű, vagy hiány szakmabeli tevékenységet folytatnak a városban. A Fahíd és a Körös-torok közötti gátszakaszon a gátfal és a kerékpárút közötti rész- mely jelenleg zöld növényzettel benőtt- térkövezése valósul meg, a munkák befejezését követően ez a rész is sétányként funkcionál.

A mezőgazdasági projektben megnevelt egy és kétnyári virágok már nem csak a tereket, parkokat szépítik, ettől az évtől a várost elkerülő 5 körforgalom gondozása, beültetése is közfoglalkoztatottak bevonásával történik. A szabadföldi terülteken fűszerpaprikát és burgonyát fognak termelni, mely a gyermekétkeztetési konyhán kerül majd felhasználásra.

A 2017. évi közfoglalkoztatási program keretében tovább folytatódik a belvíz elvezető csatornák tisztítása, karbantartása mintegy 20.000 méteres szakaszon, 54.000 négyzetméteres területen kaszálás, parlagfűírtás. A biztonságos közlekedés érdekében a város több utcájában is járdajavítás, térkövezés, űrszelvények kitakarítása várható.

A 2017-es évre elnyert 181 milliós Ft támogatás a helyi adottságokra épülő, várost szépítő, hasznos értékteremtő foglalkoztatást biztosít.

A szerzőről

Válaszolj

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Facebook

Fussunk együtt jövőre!

Önnek ajánljuk