Válassza az Oldal lehetőséget

Korszerű konyha a csongrádi közétkeztetés szolgálatában

Sajtóközlemény

Korszerű konyha a Csongrádi közétkeztetés szolgálatában

A Csongrád Városi Önkormányzat 100 millió forint támogatást nyert a „Sághy konyha fejlesztése Csongrádon” című TOP-1.1.3-16-CS1-2017-00008 azonosítószámú pályázatával. Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 100 %-ban finanszírozott támogatásból a külső energetikai célú fejlesztésen túl a konyhatechnológiát és annak gépészeti hátterét is korszerűsítették, az elavult konyhatechnológiai gépeket is cserélték. A konyha így megfelel a jelenleg hatályos szabványoknak és előírásoknak, bővül kapacitása is. A fejlesztés által javul és korszerűsödik a helyi vállalkozások (beszállítók) működési környezete és hozzájárul a város-vidék (külterületi tanyás területek) együttműködésének erősítéséhez.

A projekt keretében átalakították és bővítették a meglévő épületet, másrészt megújult a konyhai infrastruktúra. A Sághy konyha Csongrádon a bökényi lakótelepi városrészen működik, az épület még a 70-es években készült, azóta műszakilag és technológiailag is elavult, a kor követelményeinek már nem tudott megfelelni. A főzőkonyha kapacitása 1000 adagosra emelkedett, korszerű főzőberendezések alkalmazásával. A projekt lehetővé teszi a diétás és érzékenyek számára készülő ételek szakszerű és higiéniás előállítását.

Emellett cserélték a külső nyílászárókat, hőszigetelték a külső homlokzatot, a lapostető hő- és vízszigetelést kapott, korszerűsítették az elektromos rendszert és a világítást, megújult a fűtési és melegvíz-rendszer, új burkolatot kaptak a falak és a padló, valamint a dolgozói részeket bővítették és korszerűsítették.

A fejlesztés eredményeként az általános és középiskolás korosztály közétkeztetése a kor követelményeinek megfelelővé válik Csongrádon. Hatással van az agrárszolgáltatások fejlesztésére, hiszen a konyha nagy százalékban használ fel helyi termelők, beszállítók által termelt zöldséget, gyümölcsöt.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A 100 millió forint európai uniós támogatás segítségével a csongrádi közétkeztetés mindenben megfelel a kor követelményeinek és a hatályos szabványoknak.

A projekt várható befejezése: 2019. 05. 31.

További információ kérhető:

Bedő Tamás, polgármester

Elérhetőség: +36-63-571-923, csongrad@csongrad.hu

A szerzőről

Válaszolj

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Facebook

Fussunk együtt jövőre!

Önnek ajánljuk