Válassza az Oldal lehetőséget

Megalakult a Csongrádi Települési Értéktár Bizottság

Megalakult a Csongrádi Települési Értéktár Bizottság

A magyar nemzeti értékek és a hungarikumok gondozásáról szóló 114/2013. (IV. 16.) Korm. rendelet kimondja, hogy a nemzeti értékek adatait a települési, tájegységi és megyei értéktárakban, az ágazati értéktárban, a külhoni magyarság értéktárában, a Magyar Értéktárban, valamint a Hungarikumok Gyűjteményében az egyes szakterületenkénti kategóriák szerint kell azonosítani és rendszerezni.

Csongrád Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a 2015. február 05-i ülésén döntött arról, hogy a Települési Értéktár Bizottság feladatainak ellátása érdekében létrehozza a Csongrádi Települési Értéktár Bizottságot. A bizottság feladat- és hatáskörét a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény, valamint a magyar nemzeti értékek és hungarikumok gondozásáról szóló 114/2013. (IV. 16.) Korm. rendelet tartalmazza.

A Képviselő-testület a 3 tagú bizottság elnökének Molnár József nyugalmazott polgármestert, tagjainak Murányi László önkormányzati képviselőt és Újszászi Erikát, a Tourinform Iroda vezetőjét választották. A Bizottság tagjai tiszteletdíjban nem részesülnek. A Bizottság első ülésén a települési értéktárba, a természeti környezet kategóriába felvette a Tiszavirágzást.

A szerzőről

Válaszolj

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Facebook

Fussunk együtt jövőre!

Önnek ajánljuk