Válassza az Oldal lehetőséget

Országos siker elsősegélynyújtásból

Országos siker elsősegélynyújtásból

A Magyar Vöröskereszt Csongrád-Szentesi ifjúsági különítménye a megyei sikerek után egy országos megmérettetésen is kiemelkedően szerepelt. Az Országos Mentőszolgálat és az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány által szervezett Országos Elsősegély-ismereti Verseny első 3 fordulója online zajlott, a középiskolás kategóriában 70 csapat versengett. A 3. forduló végén összesítve 4. helyezést ért el a helyi “Hisztikergetők” csapata, ami feljogosította őket az országos döntőn való részvételre, ahová a hatalmas mezőnyből mindösszesen 12 csapat jutott be.

A 2 napos döntőn újraélesztés oktatás, ismerkedési-csapatépítési játékok, mentési bemutató került megrendezésre. Szombaton 18 állomásos körpályán –melyből 14 állomás volt szituációs feladat- mutatták be a csapatok az elsősegélynyújtásban való jártasságukat, helyzet-felismerési, csapatmunkai képességeiket. Minden egyes állomáson egy szituáció fogadta őket, – csak hogy néhányat említsünk: eszméletlen, klinikai halott, artériás vérző, amputált kezű, gerinctörött, nyílt hasi sérült – s minden tudásukat felhasználva kellett megoldani ezeket.

A csapat az előkelő 3. helyet szerezte meg az országos döntőben. Tagjai: Szarvas Enikő (Batsányi János Gimnázium 10.F), Giricz Anna (Batsányi János Gimnázium 11.F) Boták Etelka (Boros S. SZKI 11. B), felkészítő: Sipos Réka.

A szerzőről

Válaszolj

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Facebook

Fussunk együtt jövőre!

Önnek ajánljuk