Select Page

Országos siker elsősegélynyújtásból

Országos siker elsősegélynyújtásból

A Magyar Vöröskereszt Csongrád-Szentesi ifjúsági különítménye a megyei sikerek után egy országos megmérettetésen is kiemelkedően szerepelt. Az Országos Mentőszolgálat és az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány által szervezett Országos Elsősegély-ismereti Verseny első 3 fordulója online zajlott, a középiskolás kategóriában 70 csapat versengett. A 3. forduló végén összesítve 4. helyezést ért el a helyi “Hisztikergetők” csapata, ami feljogosította őket az országos döntőn való részvételre, ahová a hatalmas mezőnyből mindösszesen 12 csapat jutott be.

A 2 napos döntőn újraélesztés oktatás, ismerkedési-csapatépítési játékok, mentési bemutató került megrendezésre. Szombaton 18 állomásos körpályán –melyből 14 állomás volt szituációs feladat- mutatták be a csapatok az elsősegélynyújtásban való jártasságukat, helyzet-felismerési, csapatmunkai képességeiket. Minden egyes állomáson egy szituáció fogadta őket, – csak hogy néhányat említsünk: eszméletlen, klinikai halott, artériás vérző, amputált kezű, gerinctörött, nyílt hasi sérült – s minden tudásukat felhasználva kellett megoldani ezeket.

A csapat az előkelő 3. helyet szerezte meg az országos döntőben. Tagjai: Szarvas Enikő (Batsányi János Gimnázium 10.F), Giricz Anna (Batsányi János Gimnázium 11.F) Boták Etelka (Boros S. SZKI 11. B), felkészítő: Sipos Réka.

A szerzőről:

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Rendezvénynaptár

 1. Meseklub: Mese a hatpettyes katicabogárról

  április 24 -16:30
 2. Filharmónia koncert

  április 25 -00:00
 3. Tavaszi koncert

  április 27 -18:00 : április 28 -19:00
 4. Csongrádi Majális

  április 30 -08:00 : május 1 -17:00
 5. NézŐpont – Családi nap

  május 3 -10:00

Facebook

Önnek ajánljuk