Válassza az Oldal lehetőséget

Sajtóközlemény!

Sajtóközlemény!

ÜP2018. február 15.
Csongrád Városi Önkormányzat

Sajtóközlemény
ELINDULT A „TISZA-MENTI VIRÁGZÁS” CÍMŰ, EFOP-3.9.2-16-2017-00005 AZONOSÍTÓSZÁMÚ PROJEKT

5 település (Csongrád, Felgyő, Csanytelek, Tömörkény és Tiszasas), valamint Csongrád Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata, a Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény, a Csongrádi Óvodák igazgatósága, Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete és a Piroskavárosi Szociális Család- és Gyermekjóléti Intézmény összefogásával benyújtott pályázat, 417 255 230,- Ft támogatásban részesült az Emberi Erőforrás Operatív Program támogatási rendszeréből. A támogatott fejlesztésnek köszönhetően elindulhat az önkormányzatok és az intézmények alkotta konzorcium által, a három évig tartó átfogó, elsősorban a hátrányos helyzetű gyermekek életminőségének javítását, kisebb és nagyobb közösségi célok elérését szolgáló program.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program, azaz az EFOP elsődleges célja, hogy a humán tőke és a társadalmi környezet javításával járuljon hozzá a társadalmi felzárkózási és népesedési kihívások kezeléséhez a Széchenyi 2020 program keretében. Ennek megfelelően célja a szegénység elleni küzdelem, a társadalmi kohézió erősítése, az egészségügyi beruházások, a köznevelés minőségének fejlesztése, kiemelt tekintettel a korai iskolaelhagyás csökkentésére, a felsőfokú végzettséggel rendelkezők számának növelésére.

A „Tisza-menti virágzás” elnevezésű projektünk legfőbb célja a területi különbségek és különösen a településméretekből adódó társadalmi hátrányok komplex megközelítéssel történő, a helyi igényeken alapuló csökkentése a humán közszolgáltatások tekintetében, valamint a minőségi közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása elsősorban a köznevelés, a felsőoktatás, a felnőttoktatás által biztosított informális és nem formális tanulás területén, a helyi tudástőke gyarapítása érdekében.

A szerzőről

Válaszolj

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Facebook

Fussunk együtt jövőre!

Önnek ajánljuk