Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy 2019. január első heteiben Csongrádon is megkezdődött a -1364/2018(VII.27.) Kormányhatározat alapján téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben nem részesült gáz- vagy távhőszolgáltatási szerződéssel nem rendelkező háztartások – 12.000 Ft összegű természetbeni támogatása.

Csongrád Városi Önkormányzat 2018. október napjáig 491 háztartás támogatására nyújtott be igényt a Belügyminisztériumhoz. A kérelem kedvező elbírálását követően 5.892.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a város.

Tűzifát 356, szenet 65, brikettet/pelletet 14, propán–bután palackos gázt 56 háztartás igényelt. Az aktuális időjárási körülmények, valamint a támogatottak minél gyorsabb és rugalmasabb tűzifával való kiszolgálása érdekében 2 vállalkozóval (Szalkai Tibor és Horváthné Turiczki Zsuzsanna) és a Városellátó Intézménnyel kötött szerződést az önkormányzat. Az ügyfél maga döntheti el, hogy melyik telephelyről, milyen fajtájú tűzifát visz el 12.000 Ft értékben.

Azok az ügyfelek, akik szenet, brikettet/pelletet igényeltek a Bodrogi Bau Kft. Széchenyi úti telephelyéről szállíthatják el a fűtőanyagot.

Jelenleg szerződéskötés van folyamatban a Prímaenergia Zrt-vel a propán–bután palackos gázcsere vonatkozásában. A szerződés megkötését követően minden érintett ügyfelet kiértesít a Jegyzői Iroda Szociális és Lakásügyi Csoportja a pontos részletekről.

Fontos tudnivaló: a vállalkozó az önkormányzat által kiadott Hivatalos értesítés, Átadás-átvételi igazolás ellenében adja át a fűtőanyagot. A támogatás nem használható fel szállítási költségekre. Azon háztartások, akik már előre megvásárolták a 2018/2019-es fűtési szezonra a tüzelőt, legkésőbb 2019. december 15-ig használhatják fel a most kiküldött támogatási értesítőt a hozzátartozó átadás-átvételi igazolás becsatolásával.

Csongrád, 2019.01.23.

Tisztelettel :

Bedő Tamás

polgármester