Felhívom szíves figyelmüket, hogy a 2020. évi II. féléves helyi adók, a gépjárműadó, és az iparűzési adóelőleg kamatmentes megfizetésének határideje 2020. szeptember 15.

A helyi iparűzési adóbevallás-benyújtási kötelezettségüknek, és az  ezzel egyidejűleg teljesítendő adófizetési kötelezettségüknek (adókülönbözet) 2020. szeptember 30-ig tehetnek eleget.

A befizetéshez szükséges csekkeket kitöltve – a féléves fizetendő összeggel – február végén eljuttattuk az Önök részére, az adófolyószámla kivonatukkal együtt.

Amennyiben a csekkek vonatkozásában újabb igény merül fel, úgynevezett biankó (kitöltetlen) csekkek a Polgármesteri Hivatal Adócsoportjánál kérhetők. A bankszámla nyitásra kötelezett adózókat kérjük átutalással teljesítsék befizetéseiket.

Ezúton szeretném a figyelmüket felhívni, hogy adóegyenleg lekérdezésére (magánszemélyként és vállalkozóként is) van lehetőség az E-önkormányzat portálon (korábban Önkormányzati Hivatali Portál). A portál menüsorából indítható az internetes bankkártyás fizetés is.

Bővebb tájékoztatót találnak a Csongrád Város honlap kezdő oldalának jobb felső részén az Önkormányzati Elektronikus Ügyintézés alatt lévő „Intézze ügyeit elektronikusan!” feliratra kattintva.

Kérem, hogy fizetési kötelezettségüknek határidőben szíveskedjenek eleget tenni.

Csongrád, 2020. szeptember 3.

Dr. Juhász László

jegyző