Projekt címe: „Tisztítsuk meg az Országot!” I. ütem Illegális hulladéklerakók felszámolásának támogatására 2020.

Projekt azonosító száma: BMÖGF/885-32/2020.

Projekt fizikai befejezésének napja: 2021.02.28.

Támogatás intenzitása: 100 %

Csongrád Városi Önkormányzat a Belügyminisztérium által meghirdetett illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében a „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt 2020. évben megvalósítandó I. ütemére 7.857.818 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

Projekt célja: 

A lakókörnyezet közelébe az illegális hulladéklerakás megszüntetésével a városrész élhetőbbé válik. Valamint egy másik terület mentesítése az elhelyezett hulladéktól, így annak továbbhasznosítására lehetőség adódik, például: mezőgazdasági, sportolási tevékenységre. 

A pályázat keretében információs táblák kihelyezésével felhívjuk a lakosság figyelmét az illegális hulladéklerakás megtiltására.

 

Frissítve 2021,03.25.

A „Tisztítsuk meg az Országot!” I. ütem Illegális hulladéklerakók felszámolásának támogatására 2020.elnyert pályázat keretében a területek tisztítása február végén befejeződött. A négy területről összesen 249 tonna hulladékot szállított el a mentesítő cég, mellyel élhetőbbé vált a környezet  a Zöldfa utca környékén. 

Megtisztult az elkerülő út és Mária út kereszteződésében kialakult illegális hulladéklerakó. A város területén a megtisztított helyszínekre és a Kossuth térre információs táblákat helyeztünk ki.

Ez úton is kérem a Tisztelt Lakosságot, hogy a megtisztított területekre és más közterületre ne helyezzenek el hulladékot, valamint felhívom figyelmüket, hogy Csongrád Városi Önkormányzat Közterület-felügyelete kiemelten ellenőrzi a Zöldfa utca és a Mária út környékét, elkerülve ezzel az ismételt illegális hulladéklerakások elszaporodását.