Select Page

Választási ismertető

Választási ismertető

Tisztelt Csongrádi Választópolgárok!

Ezúton szeretném önöket tájékoztatni a szavazás lebonyolításában leginkább érintett szavazatszámláló bizottságok (továbbiakban: SZSZB) működéséről, azok munkájáról.

Csongrád közigazgatási területén 16 szavazókör került megállapításra, mely szavazókörök hosszú évtizedek óta változatlan helyen működnek. Elsősorban közintézményi épületekben, iskolákban, önkormányzati tulajdonú ingatlanokban. A változatlanság azt szolgálja, hogy mindenki a megszokott helyen adhassa le szavazatát.

Az egyes szavazókörökben működő SZSZB-k legalább 5 tagból állnak, melyből 3 főt a képviselő testület határozatával választ, a többi tag megbízással válik a bizottsági munka részesévé.

Csongrád Városi Önkormányzat képviselő testülete 2018. február 22. napján tartott ülésén 47/2018.(II.22.) önkormányzati határozatával választotta meg a 48 bizottsági tagot és a póttagokat. Az SZSZB-be 2-2 tagot bízhat meg az egyéni képviselő jelöltet, illetve országos listát állító jelölő szervezet, független jelölt. Egy párt legfeljebb 2 tagot delegálhat, még akkor is, ha egyéni jelöltet és országos listát is állított. A bizottságba delegált tagokat a szavazás napját megelőző 16. napig kell a jegyzőnél bejelenteni. Az SZSZB tagjainak legkésőbb a szavazást megelőző 2. napig esküt kell tenni a polgármester előtt a törvényeknek megfelelő közreműködés vállalását illetően.

A megválasztott tagok megbízatása a következő általános országgyűlési választásra létrehozott választási bizottság alakuló üléséig tart. A delegált (megbízott) tagok megbízatása a 2018. április 8. napján tartandó választás végleges eredményének jogerőssé válásával megszűnik.

A következő alkalommal a szavazás napjának várható eseményeiről, a szavazás rendjével kapcsolatos szabályokról adok tájékoztatást.

Tisztelettel:   

Dr. Juhász László

jegyző

A szerzőről:

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Rendezvénynaptár

 1. Adventi Ünnep a Kossuth téren

  november 30 -17:00 : december 23 -18:00
 2. Adventi gyertyagyújtás

  december 2 -17:00 : december 23 -17:00
 3. Alföld Néptáncegyüttes Karácsonyi Gálaműsora

  december 22 -18:00 : december 23 -18:00
 4. Óévbúcsúztató Hangverseny

  december 28 -18:00

Aktuális kérdés

Önnek tudomása van-e arról, hogy a városban ingyenesen igénybe vehető, pályázati forrásból megvalósuló, mozgásprogramok vannak? Ha igen jelölje be, hogy honnan szerzett tudomást a programokról.

Szavazás állása

Betöltés ... Betöltés ...

Facebook

Önnek ajánljuk