Válassza az Oldal lehetőséget

Választási ismertető

Választási ismertető

Tisztelt Csongrádi Választópolgárok!

Ezúton szeretném önöket tájékoztatni a szavazás lebonyolításában leginkább érintett szavazatszámláló bizottságok (továbbiakban: SZSZB) működéséről, azok munkájáról.

Csongrád közigazgatási területén 16 szavazókör került megállapításra, mely szavazókörök hosszú évtizedek óta változatlan helyen működnek. Elsősorban közintézményi épületekben, iskolákban, önkormányzati tulajdonú ingatlanokban. A változatlanság azt szolgálja, hogy mindenki a megszokott helyen adhassa le szavazatát.

Az egyes szavazókörökben működő SZSZB-k legalább 5 tagból állnak, melyből 3 főt a képviselő testület határozatával választ, a többi tag megbízással válik a bizottsági munka részesévé.

Csongrád Városi Önkormányzat képviselő testülete 2018. február 22. napján tartott ülésén 47/2018.(II.22.) önkormányzati határozatával választotta meg a 48 bizottsági tagot és a póttagokat. Az SZSZB-be 2-2 tagot bízhat meg az egyéni képviselő jelöltet, illetve országos listát állító jelölő szervezet, független jelölt. Egy párt legfeljebb 2 tagot delegálhat, még akkor is, ha egyéni jelöltet és országos listát is állított. A bizottságba delegált tagokat a szavazás napját megelőző 16. napig kell a jegyzőnél bejelenteni. Az SZSZB tagjainak legkésőbb a szavazást megelőző 2. napig esküt kell tenni a polgármester előtt a törvényeknek megfelelő közreműködés vállalását illetően.

A megválasztott tagok megbízatása a következő általános országgyűlési választásra létrehozott választási bizottság alakuló üléséig tart. A delegált (megbízott) tagok megbízatása a 2018. április 8. napján tartandó választás végleges eredményének jogerőssé válásával megszűnik.

A következő alkalommal a szavazás napjának várható eseményeiről, a szavazás rendjével kapcsolatos szabályokról adok tájékoztatást.

Tisztelettel:   

Dr. Juhász László

jegyző

A szerzőről

Válaszolj

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Facebook

Fussunk együtt jövőre!

Önnek ajánljuk

Skip to content