Válassza az Oldal lehetőséget

A Csongrádi Alkotóház 45. évi jubileumi programsorozata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pályázó: Csongrádi Alkotóház
A projekt címe: A Csongrádi Alkotóház 45. évi jubileumi programsorozata

Azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01234

A projekt célja:

Szeretnénk megszervezni egy egész éven átívelő programsorozatot a jubileumi 2020-as évre, amely bemutatja a művésztelep alapítását, főbb történéseit, programjait, eseményeit. Hiszen idén ünnepli 45. évét a Csongrádi Alkotóház. Az intézmény által szervezett rendezvénysorozat, mint a külföldi és belföldi kiállítások, összalkotói táborok és zenésbeszélgetős rendezvények, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a programjainkon résztvevők szép élményekkel gazdagodjanak, közelebb kerüljenek a kortárs alkotókhoz, a művészetekhez, a művészvilághoz. Biztosítva ezáltal azt a célt, hogy a város kulturális élete tovább színesedjen, a programok minden korosztály számára kínáljanak lehetőséget a hagyományok megerősítéséhez, megőrzéséhez és a fiatalok kulturális-közösségi tevékenységekhez való kötődését is támogassa. Továbbá a különböző művészeti ágakban aktívan alkotók tapasztalatot cseréljenek, inspirálják egymást. Ezen programok révén erősödhet a csoportkohézió, megtapasztalhatják a csoportba tartozás alkotói élményét.

További célunk, hogy a művésztelep életében részt vevő művészek, elméleti szakemberek, támogatók, művészetkedvelőkön túl mások is érintettek legyenek a rendezvények során. Csongrád város teljes, kultúrát, művészetet kedvelő lakosságát kortól, nemtől függetlenül várjuk rendezvényeinkre. Elsődleges célcsoportunk az a fiatal (20-35 éves) generáció, akik új meglátásaikkal, ötleteikkel tovább gazdagíthatják, színesíthetik az Alkotóházban zajló munkát. Számukra a művészet egy kitörési, önkifejezési, önmegvalósítási lehetőséget is kínál, közösségi légkörben a városhoz és a közösséghez kötődve meghatározó élményként a jövőjüket, szakmai irányukat pozitívan formáló impulzust kaphatna

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 3,94 millió forint vissza nem téríten- dő európai uniós támogatással. A projekt támogatási intenzitása 100 %.

 

 

 

A szerzőről

Válaszolj

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Facebook

Önnek ajánljuk

Skip to content