Válassza az Oldal lehetőséget

A sport összeköt

A sport összeköt

A vajdasági Óbecséről meghívást kaptunk egy testvérvárosok közötti barátságos sportrendezvényre. Egyesületünk 5 kis kosarassal képviseltette magát (Bozó Hanna, Csepregi Csongor, Erdélyi Lujza, Kis Orsolya és Lakatos Tamás), mivel túl későn érkezett a meghívás, nem tudtunk teljes csapattal kiállni (utazási okmányok hiányában), de ez az öt játékos büszkén és méltón képviselte városunkat.

Már az első este egy különleges élményben volt része kosarasainknak és kísérőiknek, vajdasági házigazdánk Stefaniga Csaba az esti órákban bevitt minket az óbecsei Városházára, ahol szétnézhettünk az ülésteremben.

Második nap egész délelőttöt tölthettek el a kosarasok a Than házban (mini csodák palotája) majd megcsodálhattuk a most elkészült főteret a szökőkutakkal és az ott lévő templomokkal, majd a finom ebéd után kezdődött a mini kosárlabda torna.

Ezen a rendezvényen beigazolódott, hogy a sportban nem számítanak a határok és a nyelvi nehézségek, hiszen a szlovák (Galánta) csapatból öten átálltak hozzánk és vegyes csapatot alkotva küzdött mindenki legjobb tudása szerint az érmekért. A nap végére a szlovák és magyar gyerekek összebarátkoztak és az esti vacsorára már úgy érkeztek a magyarok, hogy az egész szlovák csapat hangos örömujjongással köszöntötte őket, ami egy igazán megható és felemelő élmény volt. A gyerekek hiába fáradtak el a délutáni kosárlabda tornán nem mentek rögtön aludni, hanem késő éjszakáig beszélgettek, ismerkedtek az újonnan szerzett barátaikkal.

Harmadik napon kissé álmosan, de annál nagyobb örömmel indultunk Novi Sadra, ahol először a Péterváradi várat néztük meg. Majd a belvárosba mentünk, ahol megnéztük a nevezetességeket. A kiránduláson már a szlovák és magyar gyerekek folyamatosan egymás közelében voltak, beszélgettek, hülyéskedtek és szórakoztak, egyszóval jól érezték magukat.

A kirándulás után Óbecsén a haza indulás előtti vacsorára egy igazi szerb ételt kóstoltunk meg: isteni finom pljeskavicat (szerb hamburger).

Házigazdánktól Stefaniga Csabától úgy köszöntünk el, hogy jövőre újra találkozunk Magyarországon, vagy Szlovákiában, újra megrendezve ezt a barátságos tornát.

Az utazáshoz köszönjük Kókai Dezsőnek (www.autoberles-csongrad.hu) a mikrobuszt és a további segítséget Márté Lászlónak (Márté GépVill Automatika Kft – martegepvill.com).

 

Barna Tibor Zsolt – edző

A szerzőről

Válaszolj

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Facebook

Fussunk együtt jövőre!

Önnek ajánljuk