Válassza az Oldal lehetőséget

Nb II-ben a Csongrádi Tigrisek

Április 14.-én hazai pályán Hódmezővásárhely KE ellen léptett pályára felnőtt férfi csapatunk. A tét az NB II-be való feljutás volt, ez a két pont kellett még a bajnoki címhez. Óriási szurkolói tábor biztatta a játékosainkat, szóltak a dudák, dübörögtek a dobok. Csongrádon erre, utoljára 1979-ben azaz 39 évvel ezelőtt volt példa az akkori edző Konkoly Pál vezetésével a női csapat szinte észrevétlenül került fel ebbe az osztályba. A kézilabda városunkban kevés lélegzethez jutott, mindaddig, amíg a jelen egyesület meg nem alakult és újra elkezdték felépíteni ezt a sokak által kedvelt sportágat, amit valljuk be mi magyarok igen magas fokon űzünk. Az utánpótlás nevelés mellett 2017/2018-as szezonban megyei bajnokságban kezdte meg szereplését az egyesület a felnőttek között is. Nehéz feladat előtt álltak a fiúk, hiszen teljesen ismeretlen ellenfelekkel játszottak, és abszolút újoncként vágtak neki a bajnokságnak. A második bajnoki szezonban, idén már sikerült a feljutás. A játékos keretben szerepel több volt NB I-es játékos is, akik többek között a klub edzői is így példát tudnak mutatni az utánpótlásnak. A hazai pálya és a lelkes szurkolótábor adott némi előnyt, de természetesen gólok nélkül ez még kevés. A Vásárhely elleni magabiztos kezdés után, 16:11-es előnnyel zárult a félidő, ami már reményt adott arra, hogy viszonylag sima győzelemre lehet számítani.

A második játékrészben a lendületes támadásoknak és a többszörös kapusbravúroknak köszönhetően, nem tudtak kiegyenlíteni a vendégek, bár mindent megtettek ennek érdekében, mivel folyamatos letámadással próbálták bevenni a hazai kaput. Masszív védekezéssel sikerült hárítani, ennek köszönhetően 36:29-re megnyerték a mérkőzést a Csongrád Tigrisek feljutva ezzel az NB II-be. Óriási eredményt tudhatnak magukénak a játékosok, edzők és természetesen a vezetőség is, hiszen ilyen rövid idő alatt sikerült a tovább jutás. A fiúk pár hetes pihenő után kezdik meg a felkészülést, ami nem lesz kis feladat, mivel országos szinten ebben az osztályban közel 30 csapat van jelen. Természetesen lesz változás a játékos keretben, mivel érkeznek új játékosok a csapathoz és a saját nevelésű fiatalok is belekóstolhatnak a felnőtt bajnokságba. A Magyar Kézilabda Szövetség minden támogatást megad a Tigriseknek a további szép sikerek eléréséhez, a felnőtteknél és az utánpótlás csapatainknál egyaránt. Nagyok az elvárások, de az első akadályt biztosan vették kézilabdásaink. HAJRÁ TIGRISEK!!!

Játékosok: Kovács Tibor, Hegedűs Szabolcs Ottó, Bíró Mihály, Perbíró György, Héjja Ádám, Jártass Róbert, Kiss Attila, Losonc László, Huszák Béla, Raffai János, Németh Ádám Lajos, Pásztor István, Kósa Norbert, Németh Márk,  Zágonyi Sándor Csaba, Szarvas Milán

A szerzőről

Válaszolj

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Facebook

Fussunk együtt jövőre!

Önnek ajánljuk