Válassza az Oldal lehetőséget

Bezár a takarékszövetkezet Bokroson

Bezár a takarékszövetkezet Bokroson

Felháborodtak a bokrosiak, mert a városrészben működő takarékfiók szeptembertől bezár. A Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet azzal indokolja a döntést, hogy alacsony a forgalom és nincs hitelkihelyezés. A bokrosiak úgy érzik, másodrangú állampolgárnak tekintik őket, mert nem városi lakosok. Csongrádon rendkívüli képviselő-testületi ülésen tárgyalták az ügyet. A lakosok útzárral akarnak tiltakozni.

Hétfőn kaptak a bokrosi számlatulajdonosok egy levelet, hogy augusztus 1-től heti egy napot lesz nyitva a kirendeltség, szeptember 1-től pedig megszűnik. Ez közfelháborodást váltott ki, hiszen a takarékszövetkezet legközelebbi fiókja Csongrádon, 15 kilométerre van, főleg a nyugdíjasoknak körülményes lenne pénzügyeik intézése. A helybeliek jó része mezőgazdasági vállalkozásból él, nekik sem mindegy, mennyi időt kell a bankban tölteni.

A rendkívüli testületi ülésen Bedő Tamás polgármester elmondta, ez központilag meghozott döntés, nem valószínű, hogy változni fog a helyzet, pedig a takarékszövetkezet az emberekért volt, soha nem volt betétproblémája, bár a termékeik nem mindig versenyképesek. Az önkormányzat 2 cégének is számlája, illetve hitele van a pénzintézetnél, de ha bezár a bokrosi fiók, új bankot keresnek, illetve az eddig használt helyiség bérleti díját is behajtják (ezt eddig méltányosságból nem kérték).

Ha valaki bemegy a városba pénzügyeket intézni, akkor mást is ott fog – mondta a bokrosi részönkormányzat elnöke, dr. Somogyi Árpád. A városrész életét ez negatívan érinti.

Gyovai Gáspár, önkormányzati képviselő szerint már az ATM-et is azért telepítették Bokroson, mert ezzel már előkészítették ezt a lépést a takarékszövetkezetnél. Természetesen van olyan nap, amikor kevesen veszik igénybe a szolgáltatást, máskor viszont napi 30-35 ügyfél is megfordul a kirendeltségen.

Gulyás Ferenc, bokrosi vállalkozó is szót kapott az ülésen, aki elmondta, hogy hozzátartozik a takarékszövetkezet a közösség életéhez, csakúgy, mint az orvosi rendelő vagy a bolt. Szeretnék biztonságos helyen tartani a pénzüket, de megrendült a bizalmuk, ezért már többen bankváltáson gondolkodnak, mert ha már úgyis utazni kell az ügyintézéshez, akkor jobb, megbízhatóbb bankot keresnek.

Balogh János – szintén bokrosi vállalkozó – elmondta: 25 éve tagja a takarékszövetkezetnek. Annak idején a vezetés volt az emberekért, most ez fordítva van. Kilátásba helyezte, hogy 72 órás útzárral tiltakoznak a döntés ellen.

A takarékszövetkezet részéről senki sem volt jelen a testületi ülésen, előző nap levélben mondták le a részvételt. Információink szerint az ATM marad, a kirendeltség azonban nem.

A szerzőről

Válaszolj

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Facebook

Fussunk együtt jövőre!

Önnek ajánljuk