BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

KEHOP-5.2.2-16-2017-00119

Alföldi ASzC Bársony István Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium épületeinek energetikai fejlesztése

Az Alföldi ASzC Bársony István Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium támogatást nyert a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében, mely fejlesztés során az iskola épületének korszerűsítése valósult meg. A projekt célja, az épület energiahatékonyságának javítása.

A beruházás segítségével megvalósult a Csongrád, Szentesi út 2/a szám alatti épület nyílászáróniak cseréje, a homlokzati falak, lábazatok, a tető és a lapostetők, valamint a padlásfödém hőszigetelése. A kollégium lapostetős részén napelemes rendszer került kialakításra.

A beruházás teljes összege 301 870 568 Ft, a támogatás intenzitása 100%, melyhez a Magyar Állam 37 606 799 Ft-tal, az Európai Unió 264 263 769 Ft-tal járult hozzá.

A kivitelezési munkálatok 2021.11.24-én befejeződtek.

A fejlesztés eredményeként az Alföldi ASzC Bársony István Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium biztonságosabb, korszerűbb, környezetbarát intézményként működhet tovább.

Az Alföldi ASzC Bársony István Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium épületének energetikai korszerűsítését célzó KEHOP-5.2.2 konstrukció keretében elkészült beruházás a BMSK Sportközhasznú Nonprofit Kft. által vezetett konzorciumi formában valósult meg, az Alföldi Agrárszakképzési Centrummal szoros együttműködésben. 

A projektről bővebb információt a https://www.bmsksport.hu/projektek/ oldalon olvashatnak.

További információ kérhető: kommunikacio@bmsksport.hu

Budapest, 2022.01.15.