Sajtóközlemény
Fejlesztések a Csongrádi Ipari Parkban
2018.12.17.

A Csongrád Városi Önkormányzat 139.981.659 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Csongrádi Ipari Park fejlesztése” című TOP-1.1.1-15-CS1-2016-00002 azonosítószámú pályázatával. Az Ipari Park infrastruktúrájának fejlesztését célzó pályázatot az Európai Regionális Fejlesztési Alap és hazai központi költségvetési előirányzat 100 %-ban finanszírozta. A projekt támogatási szerződését 2017. 05. 29-én írták alá, a projekt zárása 2018. 12. 31.

1998-ban a Csongrád Városi Önkormányzat elnyerte az „Ipari Park” jogcímet. Csongrád Kistérség Ipari központja mintegy 35 hektáros területen van, jelenleg itt 31 vállalkozás működik. Neves cégek gyarapítják a park cégsorát, közöttük olyanok, akik már több mint 10 éve jelen vannak a csongrádi Ipari Park életében. A cégek folyamatosan fejlesztenek, hiszen mindenkinek célja a rugalmasság, alkalmazkodás a megrendelői igényekhez, illetve a piacvezető termékek gyártása. A Csongrád Városi Önkormányzat mint üzemeltető lehetőségeihez mérten fokozatosan fejleszti az infrastruktúrát, bővíti az eddigi területet.
Az elnyert pályázati forrásból az Ipari Parkban megvalósult 325 méter hosszú aszfalt burkolatú út kiépítése, mely az Ipari Park belső közlekedési módját képes javítani lehetőséget teremtve a több irányból való megközelítés és racionális közlekedési alternatívák alkalmazására.
A fejlesztés eredményeként kiépült a csapadékvíz hálózat, megvalósult az ivóvíz- és szennyvízhálózat fejlesztés, valamint a villamos hálózat bővítés. Az említett beruházásoknak köszönhetően az ott megtelepedett, valamint betelepülő cégek és partnereik működési környezete fejlődik.