A Csongrád Városi Önkormányzat 300 millió Ft támogatást nyert a „Körös-torok – természetesen mindenkor – A csongrádi Körös-torok komplex turisztikai fejlesztése” tárgyú TOP-1.2.1-16-CS1-2017-00009 azonosítószámú pályázatával. Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 100 %-ban finanszírozott támogatásból megkezdődött a Körös-torok fejlesztése. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A fejlesztés keretében korszerűsödik a Körös-toroki üdülőterület alap infrastruktúrája, valamint kiszolgáló egységei. Bővül a szolgáltatások köre és emelkedik a színvonala egy látogató központ kialakításával, valamint a Körös-toroki Napok helyszínének és biztonságtechnikai eszközeinek fejlesztésével. A beruházás a Körös-torok egyedülálló természeti adottságaira alapozva elősegíti, hogy egy egységes arculattal rendelkező komplex turisztikai attrakcióvá váljon a pályázati támogatás segítségével. A fejlesztések révén Csongrád és környéke még vonzóbbá válik a turisták, látogatók számára, olyan idegenforgalmi kiszolgálóbázissal, mely közösségi térként, a kulturális és szabadidős szolgáltatások infrastrukturális feltételeinek megteremtésével szolgáltató központként és idegenforgalmi attrakcióként egyaránt szolgál.

A Körös-torok infrastrukturális megújítása és a kapcsolódó szolgáltatások színvonalának emelkedése előremozdítja a település fejlődését, valamint bővíti a turisztikai desztináció minőségi kínálatát. A projekt révén erősödik a térség pozíciója a projektben tervezett beruházási és működési-működtetési tevékenységekkel.

A fejlesztés keretében az üdülőterület úthálózatának fejlesztése, lépcsőlejárók felújítása, rendezvénytér helyszínének kialakítása valósul meg, továbbá a kerékpárosok számára megnövelt és felújított kerékpártároló áll rendelkezésre. A jelentősen elhasználódott nyilvános WC konténerekből 2 db teljes cserére kerül és tájba illeszkedő megjelenést kap. Látogatóközpont kialakításával, továbbá információs táblák kihelyezésével nyújtunk szélesebb körű tájékoztatást az ideérkező vendégeknek az elérhető szolgáltatásokról.

 

 

 

A projekt megvalósításának kezdete: 2018. február 12.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. február 28.