Egy gyermek érkezése is nagy öröm egy családban, de három születése egyszerre ritka pillanat, amely keveseknek adatik meg.

Oberna Máté, András és Annabella 2017. június 30-án születtek Kecskeméten. Tervezett babák voltak, természetes úton fogantak, problémamentesen születtek a 34. héten. Édesanyjuknak, Takács Elizabetnek ez volt az első terhessége, így most még kicsit furcsának érzi, hogy hirtelen nagycsalád lettek. Édesapjuk, Oberna István is büszke gyermekeire, akiket ma Csongrád város polgármestere, Bedő Tamás is meglátogatott.

2011-ben született legutóbb csongrádi hármasikrek. A város támogatja a szülőket, hiszen három apróság ellátása, nevelése komoly kihívás nemcsak fizikailag, hanem anyagilag is. A többi között még rendeletet is módosítottak, hogy élni tudjanak a lakásvásárlási támogatással még a picinyek megszületése előtt, és így saját tulajdonú otthonukba vihessék haza őket.

A kezdeti gondozásban is segítséget nyújt az önkormányzat egy szakképzett gondozónő által, valamint csecsemőápolási cikkekre beváltható vásárlási utalványt is kapott család.