Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság
Rendészeti Igazgatóság
Közlekedésrendészeti Osztály

 

 

TISZTELT ÉRDEKLŐDŐ!

A körültekintő, megfontolt és példamutató közlekedés szabályaival a legfiatalabbaknak érdemes minél korábban megismerkedniük, az idősebbeknek pedig sosem árt azokat újra és újra átismételniük. Ez a gondolat hívta életre hét esztendővel ezelőtt a „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedősorozatot, amelyet azóta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága minden évben megszervez.

A személyi sérüléses balesetek megelőzése érdekében figyelemfelhívó, biztonságos közlekedésre nevelő kampányt indítottunk melynek keretében 2018. április 22-én a Rókusi Tesco Parkolóban szervezzük meg a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőt. A versenyre bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család benevezhet, ha legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá amennyiben hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek.

A rendezvényen a családok Kresz tesztet töltenek ki, majd a szülőknek egy ügyességi pályán kell feladatokat végrehajtaniuk személygépkocsival, míg a gyermekek szintén ügyességi feladatokat hajtanak végre kerékpárral. A legeredményesebb család Csongrád megyét képviseli a verseny országos döntőjén, melyet a Heves és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervez, 2018. június 23-24. között. Az országos verseny fődíja egy ŠKODA Skoda Rapid Family személygépkocsi.

A vetélkedő időpontja: 2018. április 22. 10.00 órától 13.00 óráig

A vetélkedő helyszíne: Szeged, Rókusi Tesco (Rókusi krt 42-64.)

A versenyre jelentkező család adatait a mellékelt nevezési lapon 2018. április 18-án 12.00 óráig a Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság címére (6721 Szeged, Kossuth L. sgt. 22-24.) vagy a robert.vad@gmail.com elektronikus levelezési címre szíveskedjen megküldeni.

S z e g e d, 2018. április 6.
Tisztelettel:
Nagy Tiborné r. őrnagy
osztályvezető

Cím: 6722. Szeged, Kossuth Lajos sgt. 22-24., 6701 Szeged Pf. 411.
Telefon: 62/562-400, Belügyi tel.: 33-1122,
Email: kozlocsongradmrfk@csongrad.police.hu

 

Nevezési lap (.doc)

 

Plakát megnyitása (.pdf)