Válassza az Oldal lehetőséget

Közterület-felügyelet felhívása – Tisztelt Lakosok!

Közterület-felügyelet felhívása – Tisztelt Lakosok!

Az elmúlt napokban nagy mennyiségű hó hullott, amely megnehezíti a közlekedést mind a gyalogosok, mind az autóval közlekedők számára. Sok embernek ad feladatot a lehullott hó eltávolítása a járdákról és a közlekedési útvonalakról.
A Városellátó Intézmény folyamatosan ellátja a hóeltakarítási és síkosságmentesítési feladatokat. Elsődlegesen a gyalogos közlekedés szempontjából fontos járdák, kijelölt gyalogos átkelőhelyek, valamint a közösségi közlekedés eszközeinek elérését segítő utak síkosságmentesítését végzik el, valamint az önkormányzati és egészségügyi intézmények – óvodák, iskolák, rendelő – megközelíthetőségének biztosítása a fő feladatuk.
Felhívom a Tisztelt Lakosság figyelmét a közterületek és ingatlanok tisztántartásáról szóló 32/2016. (VI.24.) önkormányzati rendelet 6. § (1) bekezdés a) pontjára, mely kimondja, hogy „az ingatlan használónak a közterületek tisztántartásával és a zöldterületek ápolásával kapcsolatos feladatai: az ingatlan előtti járda, úszótelek esetén az épület körüli járda, valamint a járda melletti zöldsáv úttestig terjedő teljes területének gondozása, tisztántartása, hulladék– és gyommentesítése, a burkolt területek síkosság mentesítése, valamint a hó eltakarítása. Amennyiben az ingatlant két közút is határolja, úgy ezek a feladatok mindkét közút irányában kötelezőek.”
A rendelet 7.§-a értelmében a járdáról letakarított havat a járda szélén úgy kell összegyűjteni, hogy a gyalog közlekedők számára egy gyalogos forgalmi sáv szabadon maradjon. Biztosítani kell a gyalogos átkelőhelyek megközelíthetőségét.

Hórakást tilos felhalmozni:
útkereszteződésben
útburkolati jeleken
tömegközlekedési járművek megállóhelyén
közszolgáltatási felszerelési tárgyra (pl. vízelzáró csap, gázóra) és egyéb közlétesítmény (pl.: lámpaoszlop, hirdetőoszlop) köré,
kapubejárat elé annak teljes szélességében, gyalogos átkelőhelynél

Az ónos esőtől, jégtől, vagy hótól síkossá vált járdák, lépcsők tisztítására a város közigazgatási területén csak környezetvédelmi szempontból veszélytelen szóróanyagot lehet használni. Szükség esetén naponta többször is el kell végezni a síkosság-mentesítést.
Aki még nem tett eleget tulajdonosi kötelezettségének, kérjük, tegye meg minél előbb, fordítsanak fokozott figyelmet a házuk előtti járdaszakasz tisztítására.

 

Csongrádi Polgármesteri Hivatal
Közterület-felügyelete

A szerzőről

Válaszolj

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Facebook

Fussunk együtt jövőre!

Önnek ajánljuk