A Magyar Szabadidősport Szövetség által kiírt nyertes pályázat megvalósítása ingyenes uszodai és konditermi mozgáslehetőséget kínált a város és térsége lakosai számára. A Csongrádi Senior Úszó és Szabadidősport Egyesület, valamint a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége támogatásának köszönhetően, szeptembertől, heti rendszerességgel vehették igénybe az arra igényt tartók a felkínált lehetőségeket. A Csongrádi Gyógyfürdő és Uszoda tanmedencéjében péntekenként aqujogging, aqufitness foglalkozások, a Sun Gym edzőteremben hétfőnként ingyenes kardió foglalkozások várták az érdeklődőket. A résztvevők száma, hétről-hétre emelkedett. A foglalkozásokat képzett, kellő szakmai gyakorlattal rendelkező oktatók, edzők tartották.

A Fitt, Egészséges Nemzetért Tártkapus Program Csongrádon elérte célját, a rendszeres mozgás igényének felkeltésével, az aktív mozgás, sportolás lehetőségének biztosításával. A résztvevők pozitív visszajelzései, a helyi szakmai vezető tapasztalata alapján, a csoportos órák, nagyobb létszámú, további folytatására, nagyon nagy szükség lenne.

Az MSZSZ néhány hete tartott konferenciája biztató, további lehetőségeket tárgyalt és mutatott be, mely a folytatás lehetőségét csillantotta fel, sikeres ismételt pályázat esetén.