Válassza az Oldal lehetőséget

Légi kémiai és meleg-ködös földi szúnyoggyérítés Csongrád és Csongrád-Bokros belterületén

Légi kémiai és meleg-ködös földi szúnyoggyérítés Csongrád és Csongrád-Bokros belterületén

Tisztelt Lakosság!

TÁJÉKOZTATÓ

Ezúton értesítjük Önöket, hogy 2021. június 25. napján napnyugta utáni órákban légi kémiai és meleg-ködös földi szúnyoggyérítést végeznek a Csongrád és Csongrád-Bokros belterületén.

Rossz idő esetén a gyérítés június 26-27. napján ugyanebben az időben kerül elvégzésre. Alkalmazott készítmény: Deltasect 1,2 ULV

A vegyszer emberre és melegvérű állatokra veszélytelen.
A vegyszer a MÉHEKRE VESZÉLYES, ezért elzárásuk javasolt napnyugtakor!

A munkák ideje alatt a közlekedési látási viszonyok csökkennek! (füstköd miatt)

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendez6éseket kikapcsolni. A kezelt területen termelt zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek szúnyoglárvák. A szúnyogírtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb pangó vízfelületeket.

Csongrád, 2021. 06. 23.

 

Tisztelettel: Városellátó Intézmény Csongrád

 

 

A szerzőről

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Facebook

Önnek ajánljuk

Skip to content