A 2011-ben indított Magyarok Kenyere jótékonysági kezdeményezést a 2013-as megalakulása óta bekapcsolódó Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vitte igazán sikerre, és mostanra százszorosára növelte az első évben gyűjtött mennyiséget. A program szervezését, összefogását a Magyarok Kenyere Alapítvány, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) végzi. 

Büszkén írhatom, hogy mindebben jelentős szerepet vállaltunk, hiszen 2022-ben 471 adományozó jóvoltából 19.480 kg búza gyűlt össze Csongrád- Csanád vármegyében. Mindez azt jelenti, hogy a tavalyi nehézségektől sújtott esztendőben is nagyon sokat érezték fontosnak, hogy lehetőségeik szerint segítsék a rászorulókat. 

Most is ezt kérem, hiszen a cél nem csupán nagyon fontos, hanem nemes is, melyet mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a programot „példaértékű nemzetegyesítő szolgálatáért” Magyar Örökség Díjjal tüntették ki. A NAK július 19-én búzagyűjtést tart a vármegyében, ezért arra kérek minden gazdát, hogy lehetőségeihez mérten járuljon hozzá a Magyarok Kenyere sikeréhez a kijelölt gyűjtőpontokon.

Segítsünk 2023-ban is, ahogy azt mindig is tettük. Ne feledjük: a búzából kenyér lesz, ami az életet jelenti!

 

Szeged, 2023. július 11.

Szél István elnök

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete