Select Page

Raisio – Finnország

Raisio – Finnország

Raisio egy fiatal tengerparti város, amely délnyugat Finnországban található Turku és Naantali közelében.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Több éves előkészítés után, 1990. március 8-án született testvérvárosi megállapodás Csongrád város és Raisio finn város között. Ebben a két település vezetői rögzítették, hogy egymással rendszeres kapcsolatot tartanak fenn: a városok képviselői kicserélik tapasztalataikat a városigazgatás, az építés és közlekedés, a szociális szolgáltatások, az egészségügy, az általános- és szakoktatás, a művelődés és sport, valamint egyéb, a városok életét meghatározó területeken. A megállapodás kitért az együttműködés formáira is.

Ulpukka, Swimming centre 5.
Röviddel ezután, tehát még 1990-ben ifjúsági együttműködési megállapodást kötött a két város szakirodája. Ennek legfőbb eredménye az évente lebonyolított ifjúsági csereüdültetés illetve tapasztalatcsere, általában egy-egy hetes időtartamban. Ez annyit jelent, hogy páratlan években a csongrádi fiatalok, középiskolások tesznek látogatást Raisio-ban, a páros években pedig a finn fiatalok jönnek Csongrádra.

Church
Természetesen a kapcsolatok más csatornákon is élnek, bár a mindkét részről korábban létrejött baráti társaságok mára vesztettek a népszerűségükből, a nagy távolság, ebből adódóan a magas utazási költségek miatt. Jelenleg ezek a kapcsolatok kezdenek megújulni.

DSCF6843

Bővebb információ: www.raisio.fi

A szerzőről:

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Rendezvénynaptár

  1. Adventi Ünnep a Kossuth téren

    november 30 -17:00 : december 23 -18:00
  2. Adventi gyertyagyújtás

    december 2 -17:00 : december 23 -17:00
  3. Alföld Néptáncegyüttes Karácsonyi Gálaműsora

    december 22 -18:00 : december 23 -18:00

Aktuális kérdés

Önnek tudomása van-e arról, hogy a városban ingyenesen igénybe vehető, pályázati forrásból megvalósuló, mozgásprogramok vannak? Ha igen jelölje be, hogy honnan szerzett tudomást a programokról.

Szavazás állása

Betöltés ... Betöltés ...

Facebook

Önnek ajánljuk