Válassza az Oldal lehetőséget

2016. október közepén indul az új színházi évad a csongrádi Művelődési Központban

2016. október közepén indul az új színházi évad a csongrádi Művelődési Központban

A bérletbe 4 remek darab és egy ajándék előadás került és a kínálat természetesen kiegészül a csongrádi közönség által közkedvelt újévi operett gálával, valamint egy ajándékműsorral is.

2016 októberében  Szántó-Szécsén-Fényes: Paprikáscsirke avagy Stex és New York zenés vígjátékát láthatják a Gergely Theáter előadásában.

Ahol az amerikai álom és a magyar valóság konzerválódik. A Gergely Theáter hamisítatlan titkos receptje: végy egy jobb sorsra érdemes házaspárt (Csomor Csilla, R. Kárpáti Péter), akik új vállalkozásba kezdenek. Fűszerezd meg egy házsártos anyóssal (Csonka Zsuzsanna) akit még az ellenségednek sem kívánnál. Ízlés szerint paprikázd fel a hangulatot egy szemfüles, ravasz inassal (Szabó Máté) és a naiv, könnyűvérű szobalánnyal (Némedi Varga Tímea). Öntsd nyakon jó poénokkal, ízesítsd dallal, tánccal és egy habókos orvossal (Pelsőczy László). No és ha megérkezik a régimódi Mr. Kenedy (Heller Tamás) a lányával, a szépséges Lilian-nal (Laurinyecz Réka), ne felejts el teríteni… De ne tizenhárom személyre!

Közel 50 előadás két évad alatt rutinos, közkedvelt nevettetőkkel. Békebeli miliő, fergeteges helyzetkomikumok, hamisítatlan társadalmi archetípusok, fülbemászó dallamok, sziporkázó alakítások.

Rendezte: Gergely Róbert

Belépőjegy: 3.000,- Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak: 2.700,- Ft.

 

2016 novemberében a Pódium Színház mutatkozik be új előadásával Franz Arnold – Ernst Bach: Apa csak egy van?! – bohózat némi zenével

Egy magas állású főtisztviselő éppen tízedik házassági évfordulójának megünneplésére készül, ahol szigorú erkölcsű apósát és anyósát látják vendégül. A családi idillt egy jó barát rossz hírrel zavarja meg: váratlan vendég érkezésére hívja fel barátja figyelmét, aki nem más, mint hősünk családja elől eltitkolt gyermeke…

Horst-Clemens Bitterstein (udvari tanácsos): Harsányi Gábor
Clothilde (a felesége): Weisz Ildikó
Dr.Moritz Mohr: Zsiga László
Doris ( a felesége): Xantusz Barbara / Csomor Csilla
Gottfried Schreckenburg: Várfi Sándor
Dr. Kurt Wehling (ügyvéd) Bródi Norbert
Belépőjegy: 3.000,- Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak: 2.700,- Ft.

2016 decemberében ajándékműsorral készülünk bérletezőinknek.

„Simándy József a művész – Simándy József az ember”

Simándy József (Kistarcsa, 1916. szeptember 18. – Budapest, 1997. március 4.) Kossuth-díjas magyar operaénekes (tenor), főiskolai tanár, érdemes és kiváló művész. Magyarország egyik leghíresebb tenoristája volt, akinek hangja és alakja elválaszthatatlanul forrt össze több magyar nemzedék tudatában Erkel Ferenc Bánk bán című operájának címszerepével.

Születésének századik évfordulója alkalmából fia, Simándi Péter mesél édesapja életéről, pályafutásáról, hogyan készült az előadásokra, miket énekelt.  Az est folyamán felvételről hangzanak el a népszerű áriák Simándy József előadásában.

A műsorban közreműködik Szilágyi Imre előadóművész

Belépőjegy 500,- Ft – bérletezőinknek a műsor ajándék!

 

2017 januárjában közkívánatra: Újévi operett gála a Művelődési Központban. Fergeteges operettshow neves művészek közreműködésével – bérleten kívüli előadás

 

2017 márciusában Ray Cooney-John Chapman: Ma estére szabad a kecó, avagy a londoni szextett  – bulvár burleszk  2 részben

A több éve nyugodt házasságban élő Philipnek teljesen felbolydul az élete, mikor egy szerető által írt levelet talál  a nappalijában, feltételezhetően a feleségének címezve. Gyanakvásait tovább növeli, hogy legjobb barátja Alistair, az élvezetek hajszolásának mestere, aki végül még jobban kibillenti főhősünket a megszokott kerékvágásból, ugyanis egyenesen kémkedésre sarkallja Philipet a felesége után. A probléma csak ott kezdődik,  hogy Philip a karrierje legnagyobb lehetősége előtt áll, s egyetlen feladata pedig az lenne, hogy egy kiegyensúlyozott, erkölcsileg sebezhetetlen, megbízható férj képében mutatkozzon befektetője előtt, ami nem tűnik egyszerű küldetésnek, tekintve hogy többen is csak pajzánkodásra használnák az ő nemrégiben felújított lakását.

Fordította: Hamvai Kornél

Szereposztás:
Philip Markham – Hujber Ferenc
Joanna Markham – Kiss Ramóna/Török Anna
Henry Lodge –Gesztesi Károly
Linda Lodge – Vanya Tímea/Ress Hajnalka
Alistair Spenlow – Száraz Dénes
Sylvie – Bugár Anna
Tristan Pangbourne – Harmath Imre
Miss Smythe – Bánfalvy Ági
Miss Wilkinson – Görgényi Fruzsina

Díszlet- és jelmeztervező: Szlávik István

Rendező: Horváth Csaba

Producer: Bánfalvy Ági és HCS

Zeneszerző: Oliver W. Horváth

Belépőjegy: 3.000,- Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak: 2.700,- Ft.

2017  áprilisában  Menyasszonytánc – klezmer musical a Csongrádi Színtársulat előadásában

A történet egy erdélyi román-magyar-zsidó településen játszódik. Bárány András – a módos gazda fia – éppen legénybúcsút tart, házasságra készül a szegény, de igen szemrevaló Patkós Rózsival . De kiderül, Rózsi nem rendelkezik az esketéshez szükséges papírokkal. Rózsi valójában nem a Patkósék lánya, csupán örökbe fogadták, s sajátjukként nevelték fel. Az igazi apa, néhai Blum Salamon malomtulajdonos, az anya pedig a megejtett mindenes Weisz Regina , aki a szülés után hamarosan elhunyt.

Tehát kiderül, hogy az eddig kereszténynek hitt Rózsi , tulajdonképpen zsidó!  Bárány András összeroppan a szörnyű fordulat hatására. Nem elég, hogy a menyasszonya lelenc, ráadásul még ” Blum ” lány is?! Úgy érzi, el kell tűnnie, el kell menekülnie a világból. Apja tiltakozása ellenére önként jelentkezik katonának.

A kétségbeesett Rózsit a helység zsidó kocsmárosa, a filozofikus hajlamú Herskovics veszi védőszárnyai alá. Azonban Blumnénak megtetszik Rózsi és a lányaként szeretné nevelni, magával vinné a jómódba, a zsidó közösségbe. Csakhogy ott sem fogadják el, onnan is elüldözik a szerintük nem közéjük való, “lényegében még keresztény” teremtést…

Belépőjegy: 2.000,- Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak: 1.500,- Ft.

 

Kérjük, bérletezőink helyigényüket 2016. szeptember 9-ig szíveskedjenek jelezni!

Teljes árú bérlet: 12.000,- Ft, diák és nyugdíjas bérlet: 10.000,- Ft.

Bérlet-értékesítés szeptember 19-től 21-ig, részletfizetési lehetőséggel

a Művelődési Központ földszint 8-as irodájában, naponta 8-tól 16 óráig. Tel.: 63/483-414

Az előadások helyszíne a Művelődési Központ Magyar Király Díszterme.

Előadásainkhoz jó szórakozást kívánunk!

A szerzőről

Válaszolj

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Facebook

Fussunk együtt jövőre!

Önnek ajánljuk