Projekt címe: Csongrádi Alkotóház Műterem épületének felújítása
Projekt azonosító száma: 3022578278
Projekt fizikai befejezésének napja: 2020.08.31.
Támogatás intenzitása: 85 %

 

Csongrád Városi Önkormányzat a Vidékfejlesztési Program keretén belül a(z) Alsó-Tisza Vidék Fejlesztéséért Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-6-3-17 kódszámú, Alsó-Tisza Vidék Fejlesztéséért Egyesület – Közösségi tér/színtér építése/létrehozása, infrastrukturális fejlesztése című felhívás alapján a Csongrádi Alkotóház Műterem épületének felújítására 3 995 778 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

 

Projekt célja:

A vidéki települések vonzóbbá tétele érdekében szükséges a helyi szükségletekhez igazított tényleges közösségi jellegű funkciókkal és használattal bíró terek létrehozása/felújítása/fejlesztése. A rendezett, vonzó településkép az ápolt környezet kialakítása egyre hangsúlyosabb igényként jelentkezik, mely a települések, térség turizmusát, a magasabb látogató számot nagymértékben befolyásolja.

 

A Csongrádi Alkotóház minden évben a világ számos országából fogad vendégeket, művészeket, akik a Műterem épületében alkotnak.  A grafikus és szobrász termek jó megvilágítása a természetes fény megléte elengedhetetlen, ezért is volt szükség az épület nyílászáróinak a cseréjére, mely a pályázat segítségével részben megvalósulhatott. Az épület állagmegőrzése érdekében a csapadékelvezető csatorna cseréje is megtörtént.

A projekt teljes költsége összesen: 4 722 405 Ft.