Válassza az Oldal lehetőséget

Fiúk és lányok a medencében azaz elindult a pólószezon

Fiúk és lányok a medencében azaz elindult a pólószezon

Szeptember 23-án a felnőtt férfi csapatunk Szegeden kezdte meg a 2018-2019. évi vízilabda szezont. Az OBII-ben (harmadosztály) szereplő keretben kizárólag csongrádi nevelésű fiatalok szerepelnek és az első fordulóban két győzelmet ünnepelhettek Busa Máté edző vezetésével. Előbb magabiztosan győztük le a Szentesi VK csapatát (16-6), majd a kezdeti döcögést követően a Kecskeméti VE (16-9) ellen is 3 pontnak örülhettünk.

A bajnokságban 25 csapat nevezett, a csoportköröket középszakasz, majd rájátszás követi, így lesz bőven dolguk a fiataloknak. Vasárnap az utánpótlás küzdelmei hazai medencében indultak a Tatabánya ellen. Gyermek (U14) korosztályunk bátortalan kezdést követően remekül megszorongatta idősebb átlagéletkorú ellenfelét, de végül nem sikerült a pontszerzés. Serdülőink (U16) hagyományosan a bajnoki címért szállnak harcba, ennek megfelelően egyértelmű fölénnyel hozták a győzelmet, majd ezt követően az ifjúsági korosztályos mérkőzésen is remekül tartották magukat az első osztályú tapasztalattal is rendelkező idősebb (U18) Bányászokkal szemben. Lányaink a felsőházra készülnek, ezért Csongrádon szerveztünk egy tornát szombaton és vasárnap.

Különböző erősségű csapatokkal mértük össze tudásunkat; a Szentesi VK serdülő országos bajnok csapata a jobb helyzetkihasználás miatt felülkerekedett (6-18), de nagyon megszorongattuk a BVSC tehetséges gyermek csapatát (11-12), illetve egyszer győztünk (10-2), egyszer alulmaradtunk a Cegléd ifi csapatával szemben (10-12). A kép biztató, mérkőzésről-mérkőzésre fejlődünk, türelem és kitartás vihet bennünket előre a nehéz úton.

 

A szerzőről

Válaszolj

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Facebook

Önnek ajánljuk

Skip to content